Predátor v příštím roce zamíří na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Predátor v příštím roce zamíří na PS4

Predátor v příštím roce zamíří na PS4

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 5. 2019 11:11 4
Reklama

Prezentace State of Play přinesla také vskutku nečekané oznámení. Tím je nový počin studia IllFonic - Predator: Hunting Grounds. Exkluzivita pro PlayStation těží z licence od společnosti Fox, vyjít by měla v roce 2020.

Více detailů přinesl oficiální PlayStation blog. Cestu k nové hře vysvětluje v krátkém článku výkonný ředitel studia IllFonic – Charles Brungardt. On sám se považuje za velkého fanouška filmové předlohy, což ostatně platí i pro další členy studia. Dle jeho slov vždy chtěli vytvářet hry, které by vycházely z oblíbených filmů. Predátor byl tedy jasná volba.

„Když jsme se dohodli na Predátorovi, bylo jasné, že to musí být střílečka, která bude vypadat autenticky. Vášeň týmu pro Predátora nám pomohla uzavřít partnerství se Sony Interactive Enterteinment a Foxem. Nejen že tyto společnosti věří naší vizi, ale zároveň rozumí, co chceme vytvořit,” říká Brungardt a dodává, že podpora těchto velikánů je silným hnacím motorem na cestě za skvělou hrou.

Následně se snaží přiblížit základní herní mechanismy. Půjde o asymetrický multiplayer. Jedna skupina hráčů ovládá členy elitní vojenské jednotky. Ti se spoléhají na palebnou sílů běžných zbraní, jako jsou například brokovnice, samopaly, odstřelovací pušky a podobně. Proti nim nastoupí šťastlivec v kůži Predátora. Styl boje musí přizpůsobit početní převaze, bude se tedy spíše plížit a schovávat na vhodných místech, aby mohl využít momentu překvapení. Když půjde do tuhého, plazmové dělo je vždy připraveno k palbě.

Brungardt na závěr dodává, že ve studiu kladou největší důraz na kvalitní hratelnost. Nicméně výše popsané principy připomínají jeden nepříliš úspěšný projekt, na němž se studio IllFonic shodou okolností také podílelo. Jde o titul Evolve. Na něm pracovali společně s Turtle Rock Studios. Hra také sázela na koncept asymetrického multiplayeru. Vyšla v roce 2015, o rok později přesedlala na free to play model. Ani to jí však nepomohlo přilákat nové hráče, v září loňského roku byly vypnuty servery.

Nezbývá než doufat, že bude mít Predátor větší štěstí. Co na chystanou novinku říkáte? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama