Finanční výsledky EA a odhady na příští rok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Finanční výsledky EA a odhady na příští rok

Finanční výsledky EA a odhady na příští rok

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 5. 2019 10:03 4
Reklama

EA včera zveřejnilo své finanční výsledky za poslední kvartál. Ty nejsou pro společnost příliš pozitivní. Příjmy se snížily o 22% na 1,24 miliardy dolarů, čistý zisk spadl dokonce o 66% na 209 milionů dolarů. Předplatné se zvýšilo o 9% na 1,36 miliardy dolarů.

Bohužel se tak nenaplnily představy EA o tom, že si společnost bude v posledním kvartálu vést lépe, než v těch předchozích. Neúspěch zapříčinil zejména Anthem, který je dodneška lynčován. Díru po Anthemu nedokázal vytáhnout ani titul od Respawnu Apex Legends.

Pokud se podíváme na celý fiskální rok, příjmy EA klesly o 4% na 4,95 miliard dolarů, čistý příjem klesl o 2% na 1,02 miliardy dolarů. Finanční zpráva také odhalila, že se zvedá zájem o digitální služby. Z předpokládaného příjmu 4,94 miliardy dolarů dělaly digitální služby 75%.

EA doufá v to, že se jí příští rok bude vést mnohem lépe. Odhadují nárůst příjmů o 9% na 5,38 miliardy dolarů s tím, že čistý zisk se zvedne dokonce o 154% na 2,6 miliardy dolarů. Obě částky by přitom byly pro EA rekordní. Napomoct by tomu měl druhý kvartál, kdy EA plánuje vydat další díly z jejich sportovních sérií (FIFA, Madden, NBA, NHL). Vedle toho má také vyjít EA Originals titul Sea of Solitude. Během prázdnin se zase chystá Star Wars Jedi: Fallen Order, nové Need for Speed a Plants vs. Zombies.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama