Tim Sweeney o Microsoftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tim Sweeney o Microsoftu

Tim Sweeney o Microsoftu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 5. 2019 13:46 7
Reklama

Tim Sweeney se v minulosti dost negativně vyjadřoval k celému Microsoftu. Nadával jak na ekosystém Universální Windows platformy, tak na Microsoft Store. Dokonce tvrdil, že Microsoft bude do Windowsu dávat takové updaty, které budou cíleně poškozovat Steam, díky čemuž se z Microsoft Store stane vedoucí obchod s hrami.

Na dlouho se Tim Sweeney umlčel a Microsoft vůbec nekomentoval. Až před pár dny se s ním objevil rozhovor na GamesBeat, kde se jeho názory úplně otočily. Dle něj si Microsoft vede velmi dobře v jejich platformě, službách i s Xboxem.

„Epic je nadšený z toho, co všechno Microsoft děla a cítíme, že nemůžeme být více šťastní ze všech jejich kroků. Například HoloLens se nyní stalo otevřenou platformou. Windows je kompletně otevřená platforma. A pak je tu taky Microsoft Game Pass nebo Microsoft Store. A všechny tyto věci existují vedle dalších služeb. A to je opravdu zdravý ekosystém, se kterým můžou všichni spolupracovat.  Xbox je také naprosto unikátní věc. Konzole obecně jsou naprostou odlišností oproti počítačům. A je to naprosto jiná zkušenost, také proto byly konzole v minulosti dotované a je normální převést nějaké peníze ze softwaru na hardware. Epic s tímto ekonomickým modelem souhlasí. Pokud by se několik vývojářů dalo dohromady a rozhodli se udělat konzoli, udělali bychom to nejspíše podobně. Dotovat hardware přes software je naprosto skvělý plán. Epic miluje Microsoft. Srdce Epicu bije pro Microsoft.“

Celý rozhovor se nesl okolo nového VR headsetu HoloLens 2, který je plně kompatibilní s Unreal Engine 4. Slova Sweeneyho ale zavání tím, že by se snad mohl Epic Games někdy v budoucnu pokusit o svou vlastní konzoli či kus hardware. Každopádně to ví pouze Tim Sweeney.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama