Stávka v Riot Games a její dopady
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stávka v Riot Games a její dopady

Stávka v Riot Games a její dopady

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 5. 2019 15:37 30
Reklama

Jak jsme vás již dříve informovali, zaměstnanci Riotu plánovali stávku kvůli snaze vedení zamést žaloby pod soukromou arbitráž. Navíc se jim nelíbilo chránění vyšších pracovníků, jako například manažera, který byl součástí již zmíněné žaloby. Ten je ale v současné chvíli na dvouměsíční placené dovolené a stále nebyl vyhozen.

Stávka opravdu proběhla, stalo se tak včera a do stávky před sídlem Riot Games v Los Angeles se zapojilo přes 150 zaměstnanců. Jak několik z nich tvrdí, o stávce se zaměstnanci začali bavit už při vydání reportu na webu Kotaku, chování vedení je k tomuto kroku donutilo o to více. Protestující požadovali zrušení soukromých arbitráží pro všechny postižené. „Nechceme být umlčeni. Věříme v to, že každý má právo na to podniknout akce proti utlačování vlastních práv. I když soukromá arbitráž není špatná, neměla by být nucená, zejména pokud se jedná o diskriminaci a harašení na pracovišti.“

Soukromá arbitráž nebylo to jediné, proti čemu se zaměstnanci rozhodli protestovat. Ve firmě je prý také rozšířená diskriminace, a to jak žen, tak menšin. Mezi stávkujícími se například objevil nápis o tom, že jedna z žen nahlásila svého kolegu, ten se ale místo trestu dočkal povýšení. Ke konci stávky se vedoucí stávky nechali slyšet, že pokud Riot nezruší již zmíněné arbitráže, podniknou další kroky.

Riot Games ihned napsalo, že bude respektovat všechny, kteří se rozhodli protestovat. Navíc studio vytvořilo 90 denní plán na zrušení diskriminace, zvýšení diverzity ve firmě a obecně zlepšení atmosféry. Firma například do 30 dní plánuje upravit svůj kodex, umožnit svým zaměstnancům okusit novou pozici či udělat nové programy pro lepší zpětnou vazbu. Prozatím se ale nepíše nic o tom, že by se systém arbitráží měl nějakým způsobem změnit či zrušit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama