Příští PlayStation nejdříve za 12 měsíců
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příští PlayStation nejdříve za 12 měsíců

Příští PlayStation nejdříve za 12 měsíců

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

27. 4. 2019 10:12
Reklama

Sony nedávno odhalila první oficiální informace o své další konzoli, čímž dala jasně najevo, že nová generace se nezadržitelně blíží. Zatímco v rozhovoru pro Wired Mark Cerny jasně uvedl, že se příštího PlayStationu letos ještě nedočkáme, aktuální finanční zpráva Sony ještě upřesňuje, že novou konzoli nemáme očekávat ani začátkem roku 2020.

Zpráva konkrétně prozrazuje, že Sony neplánuje vydat další PlayStation v příštích 12 měsících, zřejmě se tedy dočkáme nejdříve koncem příštího roku. V souvislosti s novou generací hardwaru se dále dozvídáme, že Sony výrazně narostly výdaje na jeho vývoj. Celkově se ale herní divizi daří skvěle.

Prodej her stále roste, stejně tak jako počet předplatitelů služeb PlayStation Plus a PlayStation Now. Prodeje aktuálního PlayStationu 4 sice mírně klesly, přesto se ale daří stále snižovat náklady na jeho výrobu a v příštím roce by se ho mělo prodat dalších 16 milionů kusů, tedy o 2 miliony méně než v předchozím finančním období. Zajímavostí je, že Sony v příštím roce očekává pokles příjmů z first-party her.

Prodeje PlayStationu 4 se od svého uvedení na trh v roce 2013 vyšplhaly až na 96,8 milionu prodaných kusů. V příštím roce by měly hravě přeskočit celkové prodeje Nintenda Wii a prvního PlayStationu, což z aktuální PS4 udělá druhou nejlépe prodávanou domácí konzoli všech dob. Na prvním místě zatím neohroženě kraluje PlayStation 2 se svými 157 miliony prodanými kusy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama