Adventura Blacksad v nové ukázce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Adventura Blacksad v nové ukázce

Adventura Blacksad v nové ukázce

Filip Švácha

Filip Švácha

26. 4. 2019 11:19 2
Reklama

Příznivce investigativních dobrodružství by mohla zajímat hra Blacksad: Under the Skin, která pochází s dílny matadorů už dnes ne tolik oblíbeného žánru point and click adventur. Pendulo Studios mají na svědomí například skvělou Runaway, nebo třeba Yesterday. Zkušenosti tedy rozhodně jsou a také předloha je dost kvalitní, neboť hra vychází ze stejnojmenného cenami ověnčeného komiksového seriálu z pera scénáristy Juana Díaze Canalese a nádhernými kresbami od Juanja Guarnida.

Půjde o detektivní noirový příběh, jehož hlavní protagonistou je soukromé očko John Blacksad, který v New Yorku v padesátých letech řeší záhadné zmizení nadějného boxera Bobbyho Yala. Aby toho nebylo málo, majitel boxerského klubu, ze kterého Bobby zmizel, zemře a místo něho na pozici nastoupí jeho dcera, která je právě tou osobou, jež vám práci dohodí. Konečně se tak Blacksad ponoří do nějakého zajímavějšího případu, než je řešit něčí nevěru.

Po světě se pohybuje na třicet postav, s nimiž následně souvisí množství voleb, díky nimž budete ovlivňovat směřování hlavního hrdiny. Nejde ale o obyčejné lidi, protože pro tento svět jsou typická polidštěná zvířata, vždyť i náš soukromý detektiv je kocour. Spoustě hráčů se díky tomu asi vybaví adventura od dnes už neexistujícího studia Telltale The Wolf Among Us, které je titul dost podobný.

Nebudou chybět ani quick time eventy, řešení puzzlů a vše bude doprovázet podmanivý jazzový podklad. Musíme uznat, že z ukázky na nás atmosféra přímo srší a i dabing zní skvěle. Titul na trh dorazí 26. září a zahrajeme si ho na PlayStationu 4, Xboxu One, Macu, PC a Nintendu Switch.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama