Finanční výsledky Nintenda
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Finanční výsledky Nintenda

Finanční výsledky Nintenda

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 4. 2019 12:58 2
Reklama

Nintendu se nadále velmi daří. V roce 2018 se podařilo 23 hrám prodat přes milion kusů s tím, že největším tahákem bylo Super Smash Bros Ultimate, které prodalo 13,8 milionu kusů či Pokemon Let’s Go, Pikachu! a Pokemon Let’s Go, Evee!, které prodaly po 10.6 milionech kusů.

Velký úspěch zaznamenalo i Super Mario Party s 6.4 miliony kusy či Mario Kart 8 Deluxe s 7,4 miliony prodaných kusů. Dohromady si hráči koupili skoro 119 milionů kopií her na Switch a Nintendo za ně utržilo přes 1,1 miliardy dolarů.

Co se týče hardwaru, loňské prodeje Nintendo Switch se zvýšily o 12,7% na 16,95 milionů kusů, k dnešnímu dni se prodalo 34,74 milionu kusů po celém světě a Switch tak překonal Nintendo 64, kterého se prodalo skoro 33 milionu kusů. Dohromady si Nintendo za loňský rok přišlo na skoro 11 miliard dolarů, respektive 2 miliardy dolarů v čistém zisku.

Nintendo má před sebou ještě perný rok. Kromě nového VR Labo kitu, Super Mario Maker 2 či Pokemon Sword a Pokemon Shield se také plánují dva nové modely Nintendo Switch. Těch se nedočkáme na letošní E3, jak nám oznámil CEO Nintenda Shuntaro Furukawa, ale o něco později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama