Hry v Číně nesmí zobrazovat mrtvá těla
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hry v Číně nesmí zobrazovat mrtvá těla

Hry v Číně nesmí zobrazovat mrtvá těla

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 4. 2019 13:40 3
Reklama

Čínská vláda nemá hry příliš v lásce a snaží se jim házet klacky pod nohy jak je to jen možné. Herní studia, která chtějí svou hru dostat na zdejší trh, se musí spojit se zdejším vydavatelem. Navíc jejich hry musí splňovat přísná kritéria a projít vládní kontrolou.

Podle firmy Niko Partners se podmínky pro zahraniční hry ještě zpřísní. Kontrolou nově projde pouze omezené množství her a automaticky jsou vyloučeny hazardní hry či hry pochybných kvalit. Vláda zároveň zřídila Komisi pro etiku online her, která bude zajišťovat to, aby hry dodržovaly sociální hodnoty čínské společnosti.

Tou největší změnou je ale zákaz zobrazování mrtvých těl a krve. Podobné nařízení o krvi je součástí zdejších zákonů již delší dobu, a obejít jej bylo možné například přebarvením krve na jinou barvu, jako to udělalo například PUBG. To s novým zněním zákona ale již možné nebude. Herním studiím je nově silně doporučeno to, aby dodržovaly čínské zásady sociálních hodnot a její tradiční kulturu. Jak se hry s novým zákonem vyrovnají zatím není známé. Je třeba si uvědomit, že problém může mít třeba PUBG kvůli krvi nebo i takové League of Legends, ve kterém vaše postava po úmrtí leží na zemi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama