V Iráku vláda zakázala Fortnite a PUBG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Iráku vláda zakázala Fortnite a PUBG

V Iráku vláda zakázala Fortnite a PUBG

Filip Švácha

Filip Švácha

19. 4. 2019 11:39 2
Reklama

Je to jen pár dní zpátky, co jsme vás informovali o tom, že vláda v Nepálu se rozhodla zakázat battle royale titul PUBG. Důvodem byl negativní vliv na mládež a děti. To samé se nyní děje i v Iráku, kde ale rozhodnutí postihlo kromě PUBG i Fortnite.

Agentura Reuters uvádí, že k rozhodnutí došlo „kvůli negativnímu vlivu, který mají jisté počítačové hry na zdraví, kulturu a bezpečí irácké společnosti včetně morálních a sociálních hrozeb vůči dětem a mladistvým.“ Irácký duchovní a politik Muktada as-Sadr, který je považován za jednoho z nejvlivnějších lidí v zemi, se k tématu také vyjádřil. Nutno podotknout, že ne příliš lichotivě.

„Co získáte tím, že v PUBG zabijete jednu, či dvě osoby? Není to hra o inteligenci, nebo vojenská simulace, která by vás naučila bojovat,“ napsal v prohlášení Muktada as-Sadr. Podle posledních zpráv se rozhodně nedá tvrdit, že by obyvatelé země byli tímto rozhodnutím nadšeni. V Iráku ale panuje nespokojenost s vládou a její neschopností řešit důležitější věci. Je tedy otázka, zdali nejsou lidé naštvaní především kvůli tomu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama