Spekulace o ceně PlayStation 5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekulace o ceně PlayStation 5

Spekulace o ceně PlayStation 5

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 4. 2019 14:57 9
Reklama

Včera jsme se nečekaně dozvěděli několik důležitých informací o nadcházející konzoli PlayStation 5. Zpráva webu Wired se zaměřila na hardwarové parametry a zejména na nové SSD, které by mohlo načítání her zrychlit až 19násobně.

Peter Rubin, vyvolený redaktor, který mohl poprvé spatřit možnosti nové konzole, se později vyjádřil, že se s Cernym bavil i o ceně PlayStationu 5. Rubin se Cerneho zeptal, jestli se PlayStation 5 zařadí do běžné cenově kategorie, na kterou jsme při vydání nových konzolí zvyklí. Cerny odpověděl, že Sony plánuje vydat konzoli v takové cenové relaci, kterou hráči přijmou s přihlédnutím na všechny pokročilé možnosti, které konzole nabídne. Rubin se tudíž zeptal, jestli to tedy znamená, že PlayStation 5 bude stát o něco více.Cerny mu tuto informaci potvrdil.

Co to tedy znamená. PlayStation 3 stál při vydání i 599 dolarů a v té době se považoval za celkem drahý. PlayStation 4 stál při vydání 399 dolarů. Odhady na cenovku PlayStationu 5 se tak pohybují okolo 500 dolarů, což je částka stále přijatelná, a umístěná přesně mezi PlayStation 3 a PlayStation 4. Pokud by PlayStation 5 měl přinést další revoluci v herním průmyslu, je tento krok s vyšší částkou pochopitelný. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama