I Capcom udělá retro konzoli se svými hity
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka I Capcom udělá retro konzoli se svými hity

I Capcom udělá retro konzoli se svými hity

David Plecháček

David Plecháček

17. 4. 2019 09:17 4
Reklama

Samozřejmě ani NES nebyl první retro konzolí na trhu, ale masový úspěch Nintenda rozvířil jinak stojaté vody obchodování s nostalgií a přesvědčil ostatní výrobce, že nad podobnými věcmi stojí za to uvažovat. Kromě NESu a SNESu se na trhu najednou objevil první PlayStation, zařízení od Segy, malý Commodore 64 a dokonce vedle klasické krabičky i retro přenosný handheld od Atari. Překvapuje někoho, že s obdobným hardwarem přichází i Capcom?

Japonská společnost zažívá skvěle období, počínaje vydáním Moster Hunter World vydala další dva hity v podobě remaku Resident Evil 2 a nového Devil May Cry. Obě nové hry vychází z dob dávno minulých a získávají svou popularitu mimo jiné od hráčů, kterým současné trendy nejsou příliš po chuti. Capcom Home Arcade chce ale oslovit snad ještě větší pamětníky, neboť na Home Arcade přijde na trh s balíkem předinstalovaných hitů, které v minulosti definovaly herní průmysl jako takový.

Bude jich celkem 16 a všechny jsou z původních CPS1 a CPS2 arkádových ROMů, přičemž na novém zařízení budou fungovat především díky emulaci od FB Alpha. V seznamu nalezneme druhý Street Fighter, Alien vs Predator, Ghouls'n Gosts, Strider, Captain Coomando, Mega Mana, Sports Club nebo Darkstalkers: The Night Warriors.

Novinka od Capcomu ale samozřejmě nevychází na základě revize nějaké vlastní platformy, což dává vývojářům a designérům velkou míru svobody. Celková podoba tomu odpovídá, a tak je konzole de facto skrytá v ovladači vytvořeném na konceptu podoby názvu společnosti. Z něj tak vedou kabely rovnou do televize. Z vrchu však novinka připomíná automat, a to především díky dvěma Sanwa ovládacím páčkám a několika dalším tlačítkám, která současná zařízení připomínají jen vzdáleně. Pro pamětníky ideální.

Zařízení podporuje kooperaci a můžete jej prostředictvím Wi-fi připojit k sítí, abyste mohli soutěžit v žebříčcích. Konzole vyjde 25. října a to za cenu 229 eur, ale předpokládáme, že tuzemská cena bude o něco vyšší. Otázka je, kdo těch šest tisíc korun do novinky investuje. Třeba vás ale přesvědčí trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama