PS5 s GTA 6, TLoU2 a Ghost of Tsushima?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS5 s GTA 6, TLoU2 a Ghost of Tsushima?

PS5 s GTA 6, TLoU2 a Ghost of Tsushima?

David Plecháček

David Plecháček

16. 4. 2019 08:46 27
Reklama

Jak velí lidská moudrost (a jak připomíná magazín GamesRadar), na internet může kdokoliv napsat cokoliv. Jinými slovy, to, co čtete, byste si měli dvakrát ověřit. Stejně tak přistupujeme k novému úniku, který má pochybný původ, ale atraktivní obsah. Stojí za ním jeden z nejmenovaných evropských vývojářů, který pracuje na obsahu pro PlayStation 5. A tak by tento člověk měl logicky vědět něco zajímavého.

Pojďme mluvit obecně: PlayStation 5 by se měl představit někdy v období od dubna do června, s tím, že vyjde v březnu nebo listopadu roku 2020 za 499 dolarů. To jsou údaje, které bychom si mohli domyslet i my a vlastně se jedná o bezpečný odhad kohokoliv, kdo zdejší průmysl alespoň trochu sleduje. Zajímavější je, že v jeho nitru bude 7nm osmijádrový Ryzen a celkový výkon by měl dosahovat 14 TFLOPS. Hovoříme nejen o 4K hraní, ale i o podpoře upscalování na 8K.

Ještě zajímavější je zdroj, jde-li o hry, které na PS5 budou k dispozici. Exkluzivně jde o Gran Turismo 7, novou free-to-play verzi PUBG ve 4K, remaster The Last of Us Part 2 stejně jako remaster Ghost of Tsushima, a dvě nebo tři další AAA nespecifikované hry. Pokud se bavíme o obsahu, který nevzniká exkluzivně pro Sony, hovoříme údajně o Battlefieldu: Bad Company 3, nové hře ze světa Harryho Pottera, o níž se v minulosti hojně spekulovalo, o novém díle Assassin's Creed, a podle stejného zdroje i o GTA 6. Právě šesté Grand Theft Auto ale zní snad až příliš utopisticky. Ale kdo ví.

Dokument hovoří i o nové verzi PlayStationu VR, stejně tak jako o vylepšeném DualShock ovladači s kamerou, kterou bychom měli využít právě pro pohodlnější orientaci ve virtuální realitě. No a v neposlední řadě můžeme zmínit Horion: Zero Dawn 2, které by mělo vyjít v roce 2021.

Je to takový seznam přání, na druhou stranu britský deník Express informaci převzal se slovy, že jeho zdroje tvrdí to samé. Žádné z vyloženě herních médií ale danou informaci nepotvrdilo a všichni svorně říkají, že dokument umístěný na Pastebinu může být pravdivý stejně tak, jako se může jednat o snůšku nesmyslů. Nechme se překvapit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama