Nových 12 minut z FPS retro akce Prodeus
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nových 12 minut z FPS retro akce Prodeus

Nových 12 minut z FPS retro akce Prodeus

David Plecháček

David Plecháček

16. 4. 2019 10:04
Reklama

Retro je dlouhodobě v kurzu, a to se samozřejmě podepisuje i ve videohrách. Několik, především menších, studií se soustředí na vývoj moderních her, které mají evokovat doby dávno minulé a vracet hratelnost o dobrých dvacet let zpět. Jedním z tým je dvojice Mike Voelle a Jason Mojica, kteří společně vyvíjí střílečku Prodeus.

Prodeus se poprvé objevilo na konci loňského roku, nicméně až v těchto dnech běží kickstarterová kampaň. Rovnou můžeme říct, že relativně skromný cíl v podobě 50 tisíc dolarů komunita hravě překonala, a tak se může ústřední dvojice soustředit na dokončení toho, co začala. Novinka by totiž měla vyjít ještě letos, konkrétně na podzim, a i když by kdekdo mohl namítnout, že vývoj takové hry musí jít hezky od ruky, autoři si svou pozici rozhodně neulehčují.

Jednak je potřeba říct, že v plánu jsou i konzolové verze. Mnohem důležitější ale je, že i když je Prodeus typické retro, vesměs se jedná o moderní hru s moderními prvky. Vývojáři chtějí docílit toho, abyste si zvolili podobu hry, jaká vám vyhovuje. Takže pokud nejste příznivci pixelů, můžete zvolit mnohem detailnější grafiku. Hratelnostně ale vždy půjde o rychlou frenetickou akci, jejíž ústředním tématem je krev, ustřelené končetiny a nikdy nekončící výbuchy a akce jako taková.

Pokud pod tímto odkazem nechcete projekt podpořit, můžete se níže podívat na dvanáctiminutové video, které vám bez okolků ukáže pravou podstatu zážitku. A pokud by vám nestačilo to, co pro vás vývojáři vytvoří, můžete se těšit i na editor map, aby se vám zábava v podobném duchu nikdy neomrzela.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama