Autoři WWZ vytvoří dvě nové hry pro Focus
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři WWZ vytvoří dvě nové hry pro Focus

Autoři WWZ vytvoří dvě nové hry pro Focus

David Plecháček

David Plecháček

16. 4. 2019 10:49
Reklama

Dnes vychází World War Z od Saber Interactive a vydavatelství Focus Home. Věříme, že jste zřejmě o existenci této kooperativní akce na motivy stejnojmenné knihy Maxe Brookse a filmu s Bradem Pittem slyšeli, a dost možná i viděli jedno z mnoha videí. Zatímco se svět ale teprve dozví o kvalitě novinky, vývojáři už podepisují smlouvy na další projekty.

I když ani Focus Home neví, jak novinka dopadne, zřejmě studiu věří. Saber Interactive je ostatně poměrně zkušené studio, která má prsty jak ve velkých, tak menších projektech, počínaje Master Chief Collection série Halo nebo Quake Champions, konče vývojem NBA Playgrounds. Nově se však zdá, že nového partnera nenalezlo ani u Microsoftu, ani u Bethesdy nebo u Take-Two, ale právě u francouzského vydavatele.

John Bert, provozní ředitel Focus Home Interactive, k nové dohodě řekl, že je šťastný, jakého jeho společnost získala partnera. „V Saber mají skvělý pohled na současný trh a průmysl jako takový a tým díky tomu dokáže vytvářet skvělé koncepty, s nimiž poté osloví ohromné množství hráčů jako s World War Z nebo MudRunnerem,“ zmiňuje i nástupce hry Pavla Zagrebelnyje, Spintires.

Vedle kreativní vize ale Bert vyzdvihuje i technologické dovednosti, které vyústily v nový Swarm Engine, který bude právě debutovat ve WWZ, ale také Advanced Physics Engine použitý ve Spintires. Obojí udělalo na Focus Home dojem, a tak společnost vývojářům nabídla dva nové projekty.

Prvním z nich je zbrusu nová IP, která opět bude těžit ze zkušeností s WWZ, neboť půjde opět o kooperativní akci. Druhá hra bude ještě ambicióznější: podle tiskové zprávy půjde o největší projekt v historii vydavatelství. Zpráva jej popisuje jako AAA hru, jejíž kvality podpoří jedna z nejdůležitějších licencí univerza Games Workshop. Takže Warhammer? Ale který?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama