Apple investuje do služby Apple Arcade
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Apple investuje do služby Apple Arcade

Apple investuje do služby Apple Arcade

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 4. 2019 09:36
Reklama

Před několika týdny nám Apple oznámil, že na trh uvede svou vlastní předplatitelskou službu Apple Arcade. Fungovat by měla podobně jako například Origin Access, Xbox Game Pass a spoustu dalších. Apple vybere několik placených aplikací či her, které by se jinak ztratily v obrovském návalu dalších aplikací, a předá je do Apple Arcade. Předplatitelé tak nebudou muset platit aplikace jednotlivě, ale pouze za měsíční poplatek.

Samozřejmě panovaly obavy, že aplikace v Apple Arcade nebudou dost kvalitní či zajímavé. Dle informací Financial Times se Apple rozhodl investovat 500 milionů dolarů, které rozdělí mezi několik herních studií. Pokud se studio zaváže, že jejich hra bude exkluzivní pouze pro zařízení Apple a souhlasí s umístěním do Apple Arcade, dostane několik milionů dolarů pro vývoj této hry.

Zatím nejsou známé informace o počtu her či aplikací, které Apple Arcade bude obsahovat. Známe pouze jména studií, které lukrativní nabídka nalákala a Applu podepsali exkluzivní smlouvu – Konami, PlatinumGames, Mistwalker či Sega. Apple Arcade by mělo být dostupné již na podzim a během příštích několika měsíců bychom se měli dozvědět i cenu, která se odhaduje na 20 dolarů měsíčně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama