AC Unity může pomoct obnově Notre Dame
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka AC Unity může pomoct obnově Notre Dame

AC Unity může pomoct obnově Notre Dame

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 4. 2019 15:29 4
Reklama

Včera postihla Francii tragická událost, kdy se světová památka Notre Dame ocitla v plamenech, kvůli kterým se zhroutila střecha i ikonická věž. Hořet začala i severní věž, kterou se naštěstí podařilo hasičům zachránit. I přes počáteční obavy jak hasičů, tak veřejnosti se naštěstí podařilo katedrálu zachránit a s ní i většinu památek, které v ní byly umístěné.

A nastává další problém. Notre Dame je potřeba zrekonstruovat. Oprava těchto historických památek je ale vždy neuvěřitelně náročná, a to zejména kvůli zachování i těch nejmenších historických detailů. Architekti k tomu zpravidla používají fotky, videa, zkrátka vše, co by napomohlo zmapovat každý milimetr.

K tomu by mohlo napomoct i Assassin’s Creed Unity, které je zasazeno do období francouzské revoluce, a jak už je u série AC samozřejmostí, Ubisoft se snaží do hry vnést co nejvěrnější podobu tehdejších památek. Notre Dame je v té době snad ta nejvýraznější památka Paříže, a dle umělkyně Caroline Miousse, která pracuje v Ubisoftu, si s předěláním Notre Dame do hry dalo studio opravdu záležet. Dle jejich slov strávili autoři na mapování této památky roky. Pořídili obrovské množství fotografií a použili i technologii 3D mappingu, kdy se pomocí laseru skenuje dané prostředí s přesností 5 milimetrů.

A právě zdroje, ze kterých vývojáři čerpali, by mohly posloužit architektům k opravě Notre Dame. Nejde tedy přímo o model ze hry, ale o již zmíněné fotografie a 3D mapping. Je opravdu zajímavé, že díky snaze o co největší věrnost ve hře se možná dopomůže i k rekonstrukci v „reálném světě“.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama