Hadžime Tabata odhaluje nový projekt
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hadžime Tabata odhaluje nový projekt

Hadžime Tabata odhaluje nový projekt

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 4. 2019 11:05
Reklama

Jméno Hadžime Tabaty je známé především fanouškům série Final Fantasy, právě s ní totiž spojil většinu své dvacetileté kariéry v herním průmyslu. Po vydání patnáctého číslovaného dílu a několika návazných projektů, jako byl související VR titul Monster of the Deep a kapesní edice pro mobilní zařízení a konzole, ale Tabata odešel ze Square Enix a založil vlastní studio. Nyní se dozvídáme, co má v plánu.

Tabatův nový tým JP Games oznamuje chystanou hru The Pegasus Dream Tour, jež bude úzce spjata s Paralympijskými hrami. Vzniká ve spolupráci s Mezinárodním paralympijským výborem a vyjít má v roce 2020 k příležitosti pořádání příští paralympiády. Ta je ostatně třetí největší světovou sportovní akcí po tradičních Olympijských hrách a mistrovství světa ve fotbale.

The Pegasus Dream Tour má spadat do žánru RPG, s nímž má Tabata letité zkušenosti. V tiskové zprávě uvedl, že nepůjde jen o běžnou sportovní hru, cílem je především přiblížit unikátní prvky Paralympijských her. V rámci příběhu se hráči zúčastní sportovních klání ve fiktivním Pegasus City a budou moci využít celou řadu speciálních schopností.

Vývojáři si kladou za cíl přispět k rozšíření věhlasu této sportovní události a k jejímu růstu i v segmentu zábavy. Jak moc se jim to podaří, to uvidíme příští rok na domácích i mobilních platformách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama