Nezávislý autor dělá vlastní Dead Space
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nezávislý autor dělá vlastní Dead Space

Nezávislý autor dělá vlastní Dead Space

David Plecháček

David Plecháček

11. 4. 2019 10:22 3
Reklama

Poté, co člověk objevuje příběhy za vznikem největších her, v poslední době jmenovitě připisované na vrub společnosti Electronic Arts, se sami sebe ptáme, nakolik vlastně chceme nová pokračování slavných sérií. Tak třeba Dead Space. Perfektní hra, jejíž studio už neexistuje a dojelo na neschopnost adaptovat se požadavkům nových majitelů. Ale čtvrtý díl by byl super, že?

Další Dead Space má několik háčků. Ten nejhlavnější jsme zmínili, studio Visceral už jaksi není mezi aktivními. Zároveň by to musela být live service hra, a dost možná by musela fungovat na Frostbitu, který by možná zlomil vaz dalšímu studiu. Nechme radši tuto myšlenku u ledu a pojďme se podívat jinam. Třeba na hru Negative Atmosphere, která si zjevně bere ze série inspiraci, a navíc bude klasicky singleplayerová a poběží na Unreal Enginu 4. No štípněte nás, jestli se nám to jenom nezdá!

Jak s oblibou připomínáme, svět je kruté místo, a tak o novince můžeme zatím jen snít. Jedná se o nezávislý projekt, za nímž stojí Calvin Parsons. Už jen velmi omezené možnosti nezávislých týmů mohou být pro někoho překážkou a důvodem, proč v Negative Atmosphere raději nevidět všespásný projekt. Ukázka, kterou Parsons zveřejnil, nabízí sice pohled na hru zdánlivě v pokročilé fázi, ale opak je pravdou – celý projekt je teprve na začátku.

V hlavní roli je devětačtyřicetiletý veterán, medik Samuel Edwards, který se nachází na lodi Rusanov, po níž se začne nebezpečně rychle šířit nákaza. Neovlivňuje jen živé, ale i roboty, a tak se z Rusanovu stane místo, kde nezáleží na destinaci a směru letu, ale na tom, zda na lodi vůbec někdo přežije. Parsons fanouškům taktéž říká, co máme čekat – omezené množství střeliva, náhodné události, široký sortiment zbraní jak na blízko, tak na dálku, drony, roboty, které lze hacknout, stealth systém, pohyb v nulové gravitaci... to nejsou zrovna malé plány.

Navíc je to jen kratičký výčet toho, na co se můžeme těšit. Ambice z Negative Atmosphere čiší, o to více ale musíme krotit nadšení. Není vůbec jisté, kdy hra vyjde, a jestli náhodou nebude obsahovat spíše méně, nežli více původních nápadů. Protože čas je vždycky největší překážka. A pak také peníze. Buď jak buď, projednou se můžete zasnít. K tomu vám dopomůže i pětiminutové video, abyste tak nějak věděli, na co se těšit.

Studio Sun Scorched v čele s Calvinem Parsonsem můžete podpořit i na Patreonu, kde se zároveň dozvíte i další informace o projektu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama