Tencent má novou platformu WeGame X
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent má novou platformu WeGame X

Tencent má novou platformu WeGame X

Filip Švácha

Filip Švácha

8. 4. 2019 14:47 3
Reklama

O tom, že čínská společnost Tencent expanduje, není naprosto žádných pochyb. Vlastní americkou firmu Riot Games, má podíl v Activision-Blizzard, Ubisoftu a dokonce má i 40% akcií Epic Games. Pro západního zákazníka to ale zatím nic moc neznamenalo, protože firma se výhradně zaměřovala na domácí trh. Ovšem situace se změnila, neboť Tencent expanduje na západní trh pomocí své nové platformy WeGame X, která funguje díky serverům v Hongkongu.

Když navštívíte oficiální stránky, tak zjistíte, že toho na nich zatím moc není. Podle všeho je projekt zatím v early accessu a naleznete zde pouze třicet her, z čeho některé z nich teprve vyjdou. Mezi nimi lze najít například My Time At Portia, nebo Forts. Kromě toho je na webu zmínka o spolupráci s Deep Silver, Hello Games a Larian Studios.

Otázkou je, jak to bude s lokalizací her, protože momentálně to lze jen těžko říci, ale například free-to-play Nishan Shaman lokalizaci nenabízí. Platforma má svého vlastního klienta, který zvládá funkce, jako jsou recenze, rozdělení her podle žánrů, cloud a pro některé hry bude dostupný i offline režim.

Pokud vás WeGame X zajímá, zavítejte na tyto stránky a v pravém horním rohu si vyberte anglický jazyk. Co si o tom myslíte? Je potřeba tu mít dalšího klienta, nebo je to podle vás zcela zbytečné? Dejte nám vědět v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama