Apex Legends banuje cheatery pomocí HWID
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Apex Legends banuje cheatery pomocí HWID

Apex Legends banuje cheatery pomocí HWID

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 4. 2019 13:03 5
Reklama

Cheateři jsou problémem všech multiplayerových her. Řešení, jak proti nim bojovat, je mnoho. Respawn se rozhodl jít velice tvrdou cestou. Hráče, kteří podvádí, zabanuje pomocí HWID, neboli hardwarové identifikace. Cheaterům poté nepomůže ani založení nového účtu či změna IP adresy.

S tímto poznatkem přišel reddit uživatel terere, který na subreddit Apexu nahrál obrázek z hackerského fóra.Zde si cheateři stěžují, že nemohou hrát ani s novým účet, jelikož hned první hru dostanou BAN, a prosí o pomoc, jak tento problém vyřešit. Dle nich nefunguje formátování PC, výměna HDD ani reinstalace ovladačů na GPU.

Další uživatel SaladinsSaladbar dokonce v přímém přenosu komentoval počínaní jednoho cheatera, který se snažil tento BAN obejít živě na Twitchi. Bohužel pro něj, ani po třech hodinách se mu to nepodařilo a svůj marný boj vzdal. Zvláštní je, že se mu zatím vyhýbá BAN na Twitchi.

Jak Respawn dříve řekl, potírání cheaterů je pro studio nesmírně důležité a svůj tým neustále rozšiřují. I tak ale mají před sebou dlouhou cestu, jelikož v Asii jsou zdejší servery plné cheaterů a tyto programy se na online burzách prodávají od 1 dolaru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama