Sweeney vysvětluje postoj k exkluzivitám
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sweeney vysvětluje postoj k exkluzivitám

Sweeney vysvětluje postoj k exkluzivitám

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 4. 2019 08:24 32
Reklama

Epic Games Store je v poslední době trnem v oku mnoha hráčů. Agresivní politika ohledně získávání exkluzivit pro vlastní obchod pokračuje dál, do svého portfolia Tim Sweeney a jeho tým nedávno připsali například Anno 1800, The Outer Worlds, Control nebo čerstvě oznámené Borderlands 3. Prohlášení společnosti k politice ohledně exkluzivit jsou navíc v rozporu s novými dohodami.

Na letošní GDC se Steve Allison vyjádřil k dohodám kolem titulu Metro Exodus. Novinku od 4A Games Epic ukořistil i přes skutečnost, že na Steamu již dávno běžely předobjednávky. Šéf Epic Games Store prohlásil, že již podobné dohody uzavírat nechtějí. Nějaký čas poté však došlo k té samé situaci. Stejně jako Metro Exodus, i Anno 1800 bylo možné předobjednat na Steamu, tedy do chvíle, kdy Ubisoft oznámil exkluzivní dohodu s Epic Games Store. Jak to tedy je?

Po GDC si v Epicu museli sednout a dohodnout se, jak budou v tomto ohledu postupovat dál. Nyní mají zřejmě jasno. Tim Sweeney se rozhodl vysvětlit politiku Epic Games Store na Twitteru. Dle jeho slov je uzavření exkluzivní dohody pouze na vydavatelích. Pokud jsou ochotni odstřihnout Steam, Epic jim bránit nebude.

Dle Sweeneyho jsou tedy sami vývojáři a vydavatelé zodpovědní za uzavřené dohody, jde pouze o jejich vlastní svobodné rozhodnutí. Vyjádření by se dalo přeložit jako pozvánka pro všechny další zájemce, kteří stále zvažují, jestli využijí jejich výhodnějších podmínek. Vypadá to, že se Epic chystá na další úlovky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama