S LiS2 a Twin Mirror vznikají další dvě hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka S LiS2 a Twin Mirror vznikají další dvě hry

S LiS2 a Twin Mirror vznikají další dvě hry

David Plecháček

David Plecháček

3. 4. 2019 09:52
Reklama

Dontnodu to trvá. Druhé Life is Strange přitom nezačalo vůbec špatně, i přes diametrálně odlišné tempo vykročilo zajímavým směrem, ale i kvůli tomu, po jaké době jednotlivé epizody vychází, nedokáží držet pozornost a napětí hráčů. Považte, třetí epizoda vyjde 9. května, čtvrtá poté až 22. srpna a závěr dorazí až 3. prosince. Co tedy vývojáři tak dlouho dělají? Vedle Twin Mirror ještě dvě další neoznámené hry.

Francouzští vývojáři jsou takoví videoherní nomádi. Remember Me vyšlo pod Capcomem, Life is Strange pod Square, Vampyr vydal Focus Home a Twin Mirror vydá zřejmě letos Bandai Namco. Především v posledních měsících toho mají vývojáři až nad hlavu, což je zřejmě důsledek rozkouskovanosti celého druhého Life is Strange zážitku. Na druhou stranu se jim podobná taktika evidentně vyplácí.

Vyplývá to z finanční zprávy, která shrnuje loňský rok v číslech. Vývojáři si na ziscích polepšili téměř o padesát procent oproti roku předešlému, a to díky hrám, které vyšly, tak i díky prodejům titulů z let dřívějších. Do čísel ale promlouvají i uzavřené dohody na hry, které jsou teprve v přípravě. Kromě Twin Mirror zpráva hovoří o dalších dvou projektech, o kterých veřejnost prozatím neví.

Z logiky věci tak nevíme, jestli se Dontnod bude držet osvědčeného mustru příběhových adventur, nebo zda se pustí do ambicióznějších a nákladnějších projektů, jako byl například Vampyr, ani neznáme vydavatele, pro nějž hry vznikají. Jisté je, že zpráva hovoří o větších investicích do vývoje, což může znamenat hry větší, nebo také hezčí a optimalizovanější. Uvidíme, jakou cestou se studio vydá a zda o jeho hrách budeme definitivně hovořit jako o AAA produkci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama