Sledujte čerstvé záběry z novinky Darkborn
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte čerstvé záběry z novinky Darkborn

Sledujte čerstvé záběry z novinky Darkborn

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 4. 2019 07:13 2
Reklama

Vikingové jsou mezi vývojáři velmi populární. Skandinávští mořeplavci se ve videohrách objevují s železnou pravidelností, snad kvůli jejich schopnosti efektivně likvidovat kdejakou žoužel, což je mezi hráči velmi oblíbená činnost. Vývojáři ze studia The Outsiders oblíbený námět obrací naruby. Hráče staví do role bestie, která se snaží severské válečníky sežrat.

Hra se ukázala již zkraje roku 2016, tehdy ještě pod označením Project Wight. Na vývoji pracuje malý tým veteránů herního průmyslu se zkušenostmi ze studií Starbreeze, Guerrilla Games nebo Avalanche. Projekt vede Ben Cousins, bývalý vývojář DICE. Pro svou hru si zvolili engine Unity. Vlastní dítko nedávno také pojmenovali.

Darkborn popisují jako fantasy RPG, v němž se hráči narodí jako stvoření, které se ve hrách běžně objevuje v pozici nepřítele. Hráč by měl okusit život na druhé straně meče v kůži tvora, jehož druh se lidé snaží vyhladit. V začátcích půjde o téměř neškodnou a zranitelnou příšerku, časem však vyroste v hrůzu nahánějící bestii. Ústředním motivem celého příběhu je pomsta. Autoři se ale nechtějí omezovat na bezduché zabíjení. Hráči by se v ideálním případě měli do stvoření vcítit a pochopit jeho motivaci.

Jak to celé vypadá, můžete zhodnotit v čerstvé patnáctiminutové ukázce. Zatím není známo, kdy se hry dočkáme, neznáme ani platformy. Snad se vývojáři brzy podělí o další detaily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama