Greene: PUBG 2 udělat nehodlám
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Greene: PUBG 2 udělat nehodlám

Greene: PUBG 2 udělat nehodlám

David Plecháček

David Plecháček

2. 4. 2019 10:38
Reklama

S PUBG nastala poněkud paradoxní situace. Vývoj opustila tvář studia a její titulární autor v jednom, samotný PlayerUnknown, pro někoho též známý jako Brendan Greene. Ve společnosti Bluehole (respektive její divizi PUBG Corp) ale zůstal a pracuje na novém projektu. Jak víme, stojí v čele týmu PUBG Special Projects, který se zřejmě pokusí o další revoluci, jakou bylo battle royale. O PlayerUnknown's Battlegrounds 2 ale nepůjde.

Prozatím nevíme, jak by měl nový projekt vypadat, ačkoliv je téměř jisté, že se bude opět soustředit na multiplayer. Podle Greena „zkoumá nové možnosti interakce a propojení hráčů v rámci hry“, pravděpodobně ale stejně jako my nedokážete ani odtušit, jakým směrem by se mohl slavný Ir vydat. Jisté je, že nevstoupí dvakrát do stejné řeky. Nejen proto, že čas plyne a i herní průmysl se vyvinul, ale i proto, že samotného Greena taková vidina neláká.

Greene svůj postoj potvrdil magazínu GamesIndustry: „Last man standing je skvělý koncept, ale už jsem s ním uspěl. Nemám tak v plánu pokračovat s druhým dílem PUBG. Battle royale už je za mnou, je čas pokročit dál.“ Jeden z nejznámějších herních vývojářů současnosti, který světu věnoval tolik milovaný a nenáviděný koncept posledního přeživšího, má teď absolutní kreativní svobodu. Může opět přijít s něčím, co herní svět ještě nepoznal.

„V tuto chvíli to neděláme pro peníze. Možná jednou budeme, ale právě teď máme čas na to zkoumat, co dál. Nemáme žádný deadline, nemáme před sebou nic jiného než několik let experimentování,“ řekl. Bluehole tak evidentně sází na budoucnost. Battlegrounds si žije vlastním životem, a i když už dávno nelze hovořit o vyrovnaném souboji s Fortnite, evidentně není třeba nikam spěchat. Až přijde ten správný čas, uvidíme, s čím Greene přijde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama