Licence aut Driveclubu byly na pět let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Licence aut Driveclubu byly na pět let

Licence aut Driveclubu byly na pět let

David Plecháček

David Plecháček

1. 4. 2019 13:59 4
Reklama

Asi jste zaznamenali, že jedna z nejlepších závodních her na PlayStationu 4 (ne-li ta nejlepší) bude stažena z prodejů a její servery budou vypnuty. Možná bychom si měli obě dvě zprávy o Driveclubu rozdělit, protože obě mají jiného viníka, jak na Twitteru upřesnil bývalý šéf studia Evolution Paul Rustchynsky.

Na jedné straně stojí vypnutí serverů. Tento krok má na svědomí jednostranně Sony, společnost, která hru zaplatila, vydala a která později celé studio rozpustila. Platí tedy, že z jejího rozhodnutí dojde 31. března příštího roku k odstřižení online funkcí hry a pokud si budete chtít hru z roku 2014 zahrát, budete mít možnost jen v rámci singleplayeru.

S tímto krokem sice částečně souvisí i rozhodnutí hru stáhnout z prodejů, ale to již není vůle Sony. Vydavatel je k tomu vázán smluvně – jak Rustchynsky na Twitteru podotkl, většina smluv je pětiletých a společnost hru kvůli licencím nesmí nadále prodávat. Podle tehdejšího šéfa Evolution je podobný postup běžnou praxí u závodních her a tudíž ani ničím překvapivým.

Pravděpodobně se jedná i o příčinu vypnutí serverů, neboť Driveclub po 31. srpnu svou hráčskou základnu nijak nerozšíří, ani o majitele PlayStationu VR. Pokud jednu nebo druhou verzi chcete, stejně tak jako motocyklový dodatek Bikes, musíte si titul pořídit do konce velkých letních prázdnin. Pak už se bude shánět mnohem obtížněji. Online si následně užijete přibližně dalšího půl roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama