Valve představí vlastní VR headset
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve představí vlastní VR headset

Valve představí vlastní VR headset

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

31. 3. 2019 13:38 3
Reklama

Valve po dlouhých spekulacích představí vlastní VR headset. Bude se jmenovat Valve Index a podle teaseru, který se objevil na Steamu, se začne prodávat už v květnu letošního roku. Stane se tak konkurentem především pro HTC Vive, který byl pro SteamVR primárním zařízením pro virtuální realitu.

Oznámení a uvedení na trh přichází celkem v rychlém sledu a pro mnohé může být celkem velkým překvapením. Už minulý rok v listopadu ale uniklo několik fotek s konkrétní podobou zařízení a domněnky o tom, že ve Valve pracují na vlastním VR headsetu se začaly objevovat ještě mnohem dříve. V březnu minulého roku se navíc Gabe Newell z Valve nechal slyšet, jak závidí Nintendu možnost vyrábět hardware i software.

Nad rámec toho ve Valve vyvíjejí ještě vlastní ovladače, které se s novou helmou pravděpodobně také představí. Další podporu prodejů nového zařízení by mohly zajistit samozřejmě i nové VR hry. Valve už má od roku 2017 ve vývoji hned tři velké VR tituly, takže není vyloučeno, že se některého z nich dočkáme už s vydáním Indexu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama