Sega vydá zmenšený Mega Drive
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sega vydá zmenšený Mega Drive

Sega vydá zmenšený Mega Drive

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

31. 3. 2019 09:35 2
Reklama

Zmenšené retro konzole jsou poslední dobou velkým hitem. Ne že by Nintendo bylo první, kdo s tímto nápadem přišel, ale vydání mini verze populárního NESu nadchlo hráče pro staré hry v překvapivě velké míře. Svůj kousek z nostalgického koláče si nedávno o něco méně úspěšně pokusila ukousnout i Sony s prvním PlayStationem a zdá se, že o pozornost už se hlásí další výrobce.

Další zmenšenou konzolí na trhu bude Sega Mega Drive Mini. Vycházet bude z konzole Mega Drive z roku 1988, která se o rok později začala v Americe prodávat pod názvem Genesis a za další rok s původním jménem i ve zbytku světa. Co se týče vzhledu, bude se samozřejmě jednat o přesnou repliku originálu s tím rozdílem, že nová konzole bude zhruba o polovinu menší.

Mega Drive Mini vyjde celosvětově už 19. září a jeho cena byla stanovena na 80 eur. Startovní cenovkou se tedy staví mezi Mini NES a PlayStation Classic, jak se bude dále vyvíjet ukáže až zájem o samotné zařízení. Za své peníze dostanete v balení hned dva ovladače a úctyhodnou sbírku her. Těch bude ve finále 40 a další do systému oficiální cestou nahrát nepůjdou. O porty se stará studio M2, které má v tomto oboru velké zkušenosti a mělo by se postarat o bezproblémový běh všech obsažených her.

Sega si šetří většinu titulů na pozdější odhalení, názvy prvních deseti her už ale známe. Kromě povinnosti v podobě Sonic the Hedgehog se můžeme těšit ještě na Ecco the Dolphin, Castlevania: Bloodlines, Space Harrier II, Shining Force, Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine, ToeJam & Earl, Comix Zone, Altered Beast a Gunstar Heroes. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama