Co týden dal: Borderlands 3 a sestry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Borderlands 3 a sestry

Co týden dal: Borderlands 3 a sestry

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 3. 2019 17:30 2
Reklama

Hrej.cz už definitivně patří do Holešovic! Důkazem budiž poslední hPod, který důkladně prověřil náš nový casting couch a redaktorská sedmice propocených pozadí pokřtila kancelářské prostory se vší pompou. Kromě toho jsme se ale věnovali událostem herní veřejnosti, Gearbox totiž konečně odhalil očekávaný třetí díl oblíbené série Borderlands, data vydání se dočkalo pokračování značky Wolfenstein a vůbec, zajímavých zpráv jsme vám přinesli víc než dost. Čas si je pěkně přehledně připomenout!

MLADÁ KREV

Co týden dal: Borderlands 3 a sestry
i Zdroj: Hrej.cz

Pořekadlo o jablkách padajících nedaleko stromů obvykle má svoje opodstatnění, v podstatě stoprocentně pak platí v případě rodiny Blazkowiczů. Legendární blonďatý bojovník proti nacistům BJ Blazkowicz už v osmdesátých letech nehraje první ligu, navíc se kdesi v Paříži nadobro ztratil a odpor proti totalitní okupaci vedou jeho dcery. Právě do role Jess a Soph, ostrých slečen vychovaných k eliminaci jakéhokoliv nacistického odporu, nás postaví Youngblood, připravované pokračování současné linky Wolfensteinu.

Po úspěšném rebootu značky z roku 2014, povedené FPS The New Order, Bethesda navázala s o něco méně přelomovým druhým dílem The New Colossus. Youngblood by se měl od svých předchůdců lišit především zaměřením na kooperaci, hlavním tahákem bude možnost procházet příběhem sester Blazkowiczových s kamarádem. Svěží vítr by mohl přinést i odlišný setting, z šedesátých let se přesouváme do alternativně historických osmdesátek a za ta léta se jistě technologie obou bojujících stran mocně vyvinula.

Oznámení novinky přišlo během loňské konference na E3, z kraje týdne Bethesda teasovala detailnější odhalení a nyní už víme i přesné datum vydání. Zabíjení nacistů si užijeme už během letních prázdnin, Wolfenstein: Youngblood vyjde 26. července.

Bethesda také promluvila do současné kauzy titulů exkluzivních pro různé distribuční sítě. Zatímco se jiní paktují s Epicem a jeho Epic Games Store, americký vydavatel ujistil své fanoušky, že si v případě připravovaných novinek budou moct vybrat mezi dedikovaným launcherem a tradičním Steamem. Paradoxně tak v případě her od Bethesdy ostrouhá právě launcher Epicu.

JINDŘICH V PLNÉ PALBĚ

Co týden dal: Borderlands 3 a sestry
i Zdroj: Hrej.cz

Kingdom Come: Deliverance má za sebou několik více či méně úspěšných měsíců, největší tuzemský projekt posledních let ale stále neřekl poslední slovo. Dosud hutné husitské RPG obohatily tři příběhová DLC, stavební From the Ashes, romantické The Amorous Adventures of the Bold Sir Hans Capon a žoldácké Band of Bastards. Posledním očekávaným rozšířením by se mělo stát ono “ženské” DLC, nazvané A Woman’s Lot. Společně s ním ale dosud váhající hráči dostanou možnost pořídit hru ve výhodném, všeobjímajícím balení. Takzvaná Royal Edition nabídne od 28. května původní hru i se všemi rozšířeními. Společně s faktem, že spoustu palčivých chyb už v průběhu času Warhorse Studios patřičně vychytali, je tak nasnadě, že se bude jednat o více než atraktivní nabídku.

CLAP CLAP CLAP

Co týden dal: Borderlands 3 a sestry
i Zdroj: Hrej.cz

Borderlands 3 jsou tu! Tedy, ještě ne, ale budou. Gearbox nás dlouho napínal, velmi oblíbený druhý díl kooperativní FPS oslaví letos sedmé narozeniny. O oznámení “něčeho nového” víme už několik týdnů, v posledních dnech ale bylo oficiální odhalení doslova na spadnutí. Gearbox nejdříve přišel s nic neříkajícím teaserem, později ale svým fanouškům přinesl plnotučný trailer který odpovídá na spoustu otázek. Borderlands 3 budou zřejmě naprosto věrné svému odkazu.

Žádné battle royale, žádné divoké experimenty. Třetí Borderlands budou pravděpodobně opět FPS chaotickou řežbou až pro čtyři hráče, kteří se zhostí jedné z notně přehnaných rolí lovců pokladů v divokém post-apokalyptickém světě. Bohužel se zdá, že při starém vše zůstává i v případě technického zpracování. Samozřejmě nesmí chybět ikonická cel-shade stylizace, už teď se ale ozývají mírně nespokojení hráči, kteří si v roce 2019 přece jen představovali větší grafický pokrok.

Datum vydání zatím není známo.

ANO I NE

Co týden dal: Borderlands 3 a sestry
i Zdroj: Hrej.cz

V další epizodě tradičního seriálu “co zase zekluxivnil Epic”, se tentokrát vrhneme do vod realtime budovatelských strategií. Opět se jedná o deal uzavřený s francouzským vydavatelem Ubisoftem, po nedávno vydaném Division 2 Steam přišel i o připravovanou budovatelskou extázi ANNO 1800. To si trochu odporuje s nedávným tvrzením Steva Allisona, šéfa Epic Games Store, o nechuti Epic pokračovat ve své agresivní akviziční strategii. Na ANNO se zřejmě ještě nevztahovala.

Pokud si hru budete chtít vyzkoušet v otevřené betě probíhající od 12. do 14. dubna, už se můžete připravit na stahování EGS. Samotná hra pak obohatí nabídku progresivního obchodu o dva dny později.

Ještě jednou vám doporučujeme poslech posledního hPodu, který byl tentokrát skutečně nadmíru výživný. Naše práce ale nadále pokračuje, stále přicházíme na slepá místa, která je nutná zaplátovat a věříme, že postupně z komplikované redakční situace vykřesáme světlejší zítřky. Již tradičně, Hrejte s námi!



Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama