EA podpoří tým Velan skrze EA Originals
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA podpoří tým Velan skrze EA Originals

EA podpoří tým Velan skrze EA Originals

David Plecháček

David Plecháček

26. 3. 2019 15:28 1
Reklama

Dovolte mi trochu jízlivosti: EA studia pouze nezavírá, dokonce do nich dokáže i investovat. Jen se to nestalo Pandemicu, Visceralu, Bullfrogu nebo třeba Westwoodu, stalo se to ale například studiu Velan. Teď vážně – Velan je nezávislý tým, který vedení z Redwoodu zaujal, a díky tomu tak Electronic Arts podpoří vznik jejich nové a dle všeho revoluční IP.

Je taktéž pravda, že EA nesází na zelenáče. Velan je totiž studiem, za nímž stojí bratři Balové, Guha a Karhik, kteří spolu založili Vicarious Visions. Z malého studia se pomalu a jistě stal výrazný hráč na poli videoher, který například Bungie pomáhal vytvořit Destiny. V roce 2016 ale oba bratři od studia a vlastníka v podobě Activisionu odešli a vydali se na dráhu nezávislých autorů.

Pro svůj nový projekt ale hledali partnera, kterým se stalo Electronic Arts. „Díky EA můžeme nabídnout naše projekty všem hráčům. Společnost nám věří, věří naší vizi a pomohou nám veškerými prostředky, abychom úspěšně vydali novou hru,“ řekl v prohlášení Guha Bala. Díky EA může studio růst, v dohledné době se počet zaměstnanců zdvojnásobí a tým bude čítat přibližně 80 stálých členů.

Už teď se ale nedá mluvit o malém, a především nezkušeném týmu. Pomineme-li oba bratry, jádrem jsou vývojáři, kteří pracovali jednak ve Vicarious Visions, ale i na hrách typu Uncharted a dalších. Teď před nimi stojí nová výzva – vytvořit týmovou akční hru. Dost možná by tak do programu EA Originals mohl přibýt další projekt, který bude nad ostatními vybočovat, tak jako se to povedlo naposledy Josefovi Faresovi s A Way Out.

„Vize studia Velan je ojedinělá, a když jsme projekt zkoušeli, okamžitě nás uchvátilo jak dokáže člověka vtáhnout a na první pohled na něj zapůsobit,“ řekl k nové spolupráci Rob Letts, generální ředitel souvisejících projektů EA Partners a EA Originals. Ve své glose nezapomněl připomenout, že právě to je důvod, proč se EA obecně rozhodlo nezávislé vývojáře podpořit. Kdy uvidíme nějaký výsledek, ani jedna ze stran nijak nekomentovala, ani to, v čem by měla být nová hra ojedinělá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama