Tencent Epic Games nijak neomezuje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent Epic Games nijak neomezuje

Tencent Epic Games nijak neomezuje

Filip Švácha

Filip Švácha

22. 3. 2019 13:00 6
Reklama

Asi už všichni moc dobře víte, že tento týden se koná Game Developers Conference, a právě proto se na nás chrlí jedna zpráva za druhou. Na akci jsou také vedoucí členové Epic Games Storu Steve Allison, Sergey Galyonkin a Joe Kreiner. Ti se zúčastnili panelu, kde se jich lidé mohli ptát, na co chtějí. Jak se zdá, dost je zajímá jedna konkrétní otázka. Poslední dobou se totiž na Redditu, Twitteru a v různých diskuzích začal objevovat názor, jestli čínská společnost Tencent, která od roku 2013 vlastní podíl Epic Games, firmě nediktuje, co má a nemá dělat.

„Nebyl náhodou nápad Tencentu opustit komunitu Unreal Tournamentu?“ ptal se jeden z účastníků diskuze. Na to Steven Allison odpověděl, že: „Tencent má na naši společnost nulový vliv. Nebaví se s námi o tom, na čem pracujeme a ani nám nenaznačují, co bychom měli dělat. Nijak za nás nerozhodují. Nejsou s námi ve stejné budově. Všechno tvoříme v rámci našeho týmu, a pokud se řeší něco důležitého, konečné slovo má Tim (Sweeney) a ten rozhodně nepřijímá rozkazy od Tencentu. Věřte mi.“

Tencent si za 330 milionů dolarů koupil 40% Epic Games a kromě toho vlastní také Riot Games, stojící za League of Legends, tvůrce Clash of Clans Supercell a dokonce i 5% akcií Ubisoftu. Určitě se dá považovat za jednu z hybných sil průmyslu, ale podle všeho bychom se o autonomii Epic Games, či jejich obchodu, neměli bát.

„Samozřejmě je tu ta veliká investice, kterou Tencent do naší firmy před pár lety vložil, jako společnost je máme rádi a jsou naším partnerem, ale nevedou naše podnikání. Nejsou ve stejné budově. Nic s nimi nesdílíme, ve skutečnosti s nimi soupeříme, protože mají PUBG,“ doplňuje ještě Allison. I sám Tim Sweeney se už v průběhu února vyjádřil, že Tencent nesmí Epicu nic diktovat, takže v tomto směru můžeme být v klidu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama