Apex Legends zažil skvělý launch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Apex Legends zažil skvělý launch

Apex Legends zažil skvělý launch

Filip Švácha

Filip Švácha

22. 3. 2019 10:59 1
Reklama

O tom, že Apex Legends je fenoménem posledních měsíců rozhodně nemůže být pochyb. Vždyť ve sledovanosti na Twitchi dokonce v jednu chvíli předehnal krále žánru Fortnite a hru si vyzkoušelo už přes padesát milionů hráčů. Jak se ale zdá, tady úspěchy studia Respawn, které za hrou stojí, rozhodně nekončí.

Díky práci firmy Superdata, zabývající se průzkumem trhu, šlo o největší launch, jaký kdy jakýkoliv free-to-play titul měl. Za měsíc únor totiž Apex Legends prý dokázal vygenerovat neuvěřitelných 92 milionů dolarů. Je zajímavé, že většina z těchto peněz pochází z verzí pro konzole. Ovšem ani to nestačilo na to, aby na některé z platforem předehnalo Fortnite.  

Je třeba dodat, že podle firmy Superdata se také sci-fi akce Anthem, která je na internetu bombardována množstvím výtek, dostala na konzolích na třetí místo a EA přinesla zisk přes sto milionů dolarů. Anthem se také dařilo především na konzolích. Bohužel moc dobře to v únoru nevypadalo pro karetní hru Heartstone, která zažila vůbec největší propad v příjmech, to když poklesly o 52%.

Dalo by se předpokládat, že v březnu dokáže Apex Legends své zisky ještě zvýšit, ovšem v případě Anthem lze jen těžkou soudit, i když je pravdou, že Bioware se všemožně snaží, aby byl titul co nejvíce funkční. Kromě toho ale nesmíme zapomenout, že právě dnes vychází dlouho očekávané Sekiro: Shadows Die Twice od studia FromSoftware a také na Tom Clancy's The Division 2, které na trh dorazilo už před týdnem. Nebude to tedy snadný souboj.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama