Spencer komentuje konferenci Googlu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spencer komentuje konferenci Googlu

Spencer komentuje konferenci Googlu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 3. 2019 08:15 14
Reklama

Google na právě probíhající GDC mile překvapil hráče po celém světě. Představení nové streamovací služby naznačilo, jak bude vypadat budoucnost hraní. Služba Stadia se pravděpodobně nevyhne běžným porodním bolestem, je však jen otázkou času, než se revoluční platforma stane standardem. Tiskovou konferenci internetového giganta si nenechal ujít ani Phil Spencer. Co na ní říká?

Už před GDC se tak nějak tušilo, že se Google vydá touto cestou. Je tedy přirozené, že byl šéf Xboxu zvědavý, co konkrétně na konferenci ukáže. V dílnách Microsoftu totiž vzniká služba xCloud, která se ve své podstatě zřejmě nebude tolik lišit. Vypadá to, že Spencer vnímá novinku od Googlu jako ospravedlnění rozhodnutí vydat se cestou streamování herního obsahu.

V interním vzkazu vlastním zaměstnancům okomentoval tiskovou konferenci takto: „Zrovna jsme zhlédli oznámení Stadia od Googlu. Oznámení je potvrzením cesty, na níž jsme se vydali před dvěma roky. Dnes jsem viděl vstup velkého konkurenta na herní trh a formulaci nezbytných ingrediencí k úspěchu, jimiž jsou obsah, komunita a cloud. Nebyla zde žádná velká překvapení, ačkoliv mě zaujalo využití služeb YouTube a Google Assistant a nový Wi-Fi gamepad.”

„Chci se ale vrátit k nám. Udělali jsme velký kus práce, abychom se dostali do pozice, kdy jsme připraveni bojovat o dvě miliardy hráčů na této planetě,” prohlásil, načež dodal, že je nyní čeká několik měsíců příprav před E3, kdy přijde řada na ně. Podle Spencera však již nyní mají vše potřebné. „Máme obsah, máme komunitu, cloud tým a strategii. Říkám to již nějakou nějakou dobu – je to celé o provedení. Dnešek to potvrdil.”

Nezbývá, než si počkat na E3. Z vyjádření Spencera to vypadá, že Microsoft také vytasí zbraně a s Googlem se pustí do souboje o nové zákazníky. Uvidíme, komu se podaří uspět.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama