Nintendo představuje chystané nezávislé hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo představuje chystané nezávislé hry

Nintendo představuje chystané nezávislé hry

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 3. 2019 16:37
Reklama

Na Nintendo Switch se i letos chystá celá řada nezávislých titulů. Jaké to budou, to ukazuje tradiční Nindies Showcase. Na ploše zhruba pětadvaceti minut nám japonský gigant ukazuje, na jaké herní klenoty se můžeme těšit.

Prezentace začíná Cupheadem, krásně stylizovanou plošinovkou, která ovšem tak trochu klame tělem a nabízí především pekelnou výzvu. Pokud se nebojíte, že svůj Switch při nekonečných pokusech o zdolání některého z bossů přelomíte o koleno, určitě byste téhle hře měli dát šanci. Cuphead vyjde na hybridní konzoli od Nintenda 18. dubna letošního roku.

Další hrou je stylizované postapo Overland od tvůrce Canabaltu. Overland je tahovkou zaměřenou na ovládání skupiny přeživších, strategický prvek ale doplňují také náročná příběhová rozhodnutí. Čím dál na západ se vaše parta dostává, tím podivnější zážitky na vás čekají. Jednotlivé mapy a jejich prvky jsou navíc náhodně generovány, což by mělo prospět znovuhratelnosti a pocitu z objevování neznáma. Termín vydání je stanoven na letošní pozdim.

Sexy přírůstkem do knihovny Switche je i My Friend Pedro, 2D akce, která nás zaujala už během svého představení na loňské E3. Hra se zaměřuje na frenetické střílení kombinované s nevšední akrobacií. Pro úspěšný průchod úrovněmi můžete využívat environmentální prvky, ale také zpomalování času. Hra vyjde v červnu letošního roku.

Nabídku rozšíří také atmosférický, lehce cyberpunkový survival Neo Cab, který nás postaví do role poslední lidské řidičky taxíku. Pátrání po kamarádce, která se dostala do křížku s vládnoucí třídou, bude provázet pestrá nabídka vedlejších postav ve formě pasažérů, různá rozhodnutí a snaha udržet si práci skrz pozitivní hodnocení zákazníků a tak dále. Neo Cab můžete očekávat v průběhu léta.

The Red Lantern bude příběhovou hrou s roguelike prvky, v níž hrají prim psí spřežení. Budete se muset starat o své psy, léčit svá zranění a lovit, abyste přežili. Hra vyjde v druhé polovině roku. Pro fanoušky survival hororu má Switch přichystaný Darkwood, retro záležitost, v níž budete prozkoumávat tajuplný les kdesi v Sovětském svazu a každou noc se budete modlit, aby už konečně zase vyšlo slunce. Dočkáme se v květnu.

Dostatečné akční vyžití nabídne Katana Zero, pixelartová 2D skákačka s elitní vražedkyní v hlavní roli. Je zjevné, že tady přijdou vhod hbité prsty a reflexy. A také dostatek trpělivosti, protože jediný zásah pro vás znamená smrt. Naštěstí i zde dostaneme do vínku možnost zpomalovat čas. Hra vychází 18. dubna, už dnes si ji můžete předobjednat.

Vývojáři z Double Fine Productions představili svou novou hru RAD. Jde o postapo akci, v níž je vaším úkolem zachránit svět. K tomu vám poslouží celá řada bizarních mutací hlavní postavy, která pobíhá po světě a místo zkázy za sebou zanechává pěšinku rozkvetlých kytiček. RAD se na naše Switche vrhne v létě.

Creature in the Well je top-down akcí s prvky pinballu. Ano, neděláme si legraci. Hra působí jako snad o něco přístupnější variace na pekelné Furi, vyjít má taktéž letos v létě. Bloodroots jsou další frenetickou top-down akcí, v níž budete řetězit divoká komba, rychle se pohybovat po jednotlivých úrovních a užívat si osobnosti charismatického antihrdiny, pana Wolfa. I tato hra dorazí v létě.

O poznání klidněji vypadá Pine, tedy aspoň zpočátku. Akční adventura v otevřeném světě přinese mechanismus, díky němuž se nepřátelé budou postupně adaptovat vašemu hernímu stylu. Čeká nás šestice prostředí, řada frakcí, obchodování, crafting a samozřejmě i boj. To vše letos v srpnu.

Nezávislé studio Vlambeer na Switch v dubnu přinese Super Crate Box, na Switchi si hru budete exkluzivně moci vyzkoušet i v multiplayeru. Už dnes si můžete zahrát akční roguelike titul s názvem Nuclear Throne. Postapokalyptický svět můžete zdolávat buď sami, nebo s kamarádem v kooperaci. Vlambeer také chystá svou kolekci malých arkádových titulů, tím prvním je střílečka Ultra Bugs, v níž s malou lodičkou odoláváte nekonečným vlnám vesmírných brouků. Zabíjením bossů získáte jejich DNA, díky čemuž si budete své plavidlo postupně vylepšovat. Hra dorazí koncem letošního roku.

Milovníci retra si určitě užijí také Blaster Master Zero 2. Střílečka s tančíkem ve scrollovací 2D grafice jako by vypadla z počátku 90. let. Tentokrát se podíváte do vesmíru, na celou řadu různých planet, budete hledat nová vylepšení pro tank i hrdinu Jasona a setkávat se s mnohými vedlejšími postavami, které se s vámi mohou kamarádit, nebo se stát nepřáteli na život a na smrt.

Na Switch dorazí také Stranger Things 3: The Game s licencí od stejnojmenného seriálu z produkce Netflix. I ta si propůjčuje retro stylizaci, setkáme se v ní s dvanáctkou populárních seriálových hrdinů a kromě akce budeme řešit i nějaké ty hádanky. A to i v kooperaci. Návštěva městečka Hawkins připadá na 4. července.

Konec prezentace patří odhalení Cadence of Hyrule, pokračování Crypt of The Necrodancer, v němž se potkáme se slavnými postavami, jako je Link nebo Zelda. Tato hra by měla světlo světa spatřit ještě letos na jaře. Nintendo na svém e-shopu také pořádá výprodej nezávislých her, pokud vám tedy nějaká na Switchi chybí, možná je nyní ideální čas doplnit sbírku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama