Vyjde Half-life do pěti let, nebo jde o žert?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vyjde Half-life do pěti let, nebo jde o žert?

Vyjde Half-life do pěti let, nebo jde o žert?

David Plecháček

David Plecháček

19. 3. 2019 11:02 11
Reklama

Tak to by bylo pěkné. Kdyby se Epic pokoušel odvrátit příznivce Valve nově nabytými exkluzivitami, a donutil tak Gabe Newella, aby přišel s nějakou vlastní. Máme takový tip, že jedna neuzavřená série stále ještě na své dokončení, i když už je plnoletá, stále má obrovský věhlas. Při vši úctě k sérii Metro… ale Half-life by ji strčil do kapsy. Má to jeden háček – Half-life měl v historii vyjít už asi padesátkrát.

Těch zaručeně pravdivých informací, že se konečně dočkáme návratu Gordona Freemana a sličné Alyx jejího robotího parťáka bylo nepočítaně. Náznaky Valve nechávalo snad všude, přímo ve hrách lidem na očích, ve zdrojových kódech na očích šťouralům, nebo třeba na svých osobních účtech na sociálních sítích. Všude, vážně kdekoliv to šlo, tam zmínka o třetím dílu nemohla chybět.

A teď Newell buď opakuje vtip, který již není vtipem, nebo naznačuje, že Valve nespí, ale pracuje.

Je nám jasné, že tato zpráva může být absolutní ztrátou času a že jsme svou vlastní invenci mohli věnovat jiným novinkám. Ale co když na tom tentokrát něco bude? Opět vše začalo dotazem, který se nevinně ptal na to, zda si někdy zahraje další kapitolu hru před tím, než zemře. A GabeN jednoduše odpověděl, aby se svou smrtí počkal plus minus dalších pět let.

Nic víc, nic míň. Máme takový pocit, že jeden z těch padesáti náznaků byl určitě přesvědčivější a ani tak v roce 2019 žádný nový Half-life na stole nemáme. Ale kdo ví? Dost možná se také série může vrátit na VR – ano, i o tom se z celkových padesáti spekulací spekulovalo minimálně desetkrát. Ale tak už to holt bývá, spojení s HTC Vive, na němž se Valve podílí, se zkrátka nabízí.

Ale aby nám tvář mnoha memů nedala spát, odpověděla ještě na jednu otázku – co právě hraje. Gabe hraje Dotu, Cultist Simulator, Automation/BeamNG, Resident Evil 2 Remake a… neoznámenou hru od Valve. Třeba se inspiruje tím, co se povedlo Capcomu a svou nejznámější sérii oživí v moderním pojetí. Nebýt remaku Black Mesa, stačila by nám i pouhá předělávka. Tak třeba dílu druhého. Beztak se ale určitě jedná o další pokus s kartičkami, my víme…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama