Ex-vývojáři Valve a Riotu založili studio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ex-vývojáři Valve a Riotu založili studio

Ex-vývojáři Valve a Riotu založili studio

Martin Nahodil

Martin Nahodil

19. 3. 2019 10:02
Reklama

V rámci GDC se neoznamují jen nové hry. O své plány do budoucna se při této příležitosti podělili bývalí zaměstnanci studií Valve a Riot Games. Společně si založili studio jménem Stray Bombay, a i když nemají moc velké množství členů, tak ambice jsou docela velké.

O oznámení se skrz post na blogu postaral Chet Faliszek, bývalý zaměstnanec Valve, a Kimberly Voll, která v Riot Games působila na pozici technického designéra. Jejich nové studio se bude zaměřovat především na tvorbu kooperativních multiplayerových her, které budou zahrnovat nepřátele ovládané pokročilou umělou inteligencí.

Faliszek se v minulosti podílel na hrách jako je Portal, Left 4 Dead a Half-Life 2. V roce 2017 se s Valve rozloučil a zamířil do studia Bossa Games, které stojí například za I Am Bread nebo Worlds Adrift. S Voll se prý spojil hlavně proto, aby tvořil hry, které dají hráčům příběh, ke kterému se budou chtít vracet znovu a znovu a stejně bude pokaždé jiný. “To vám pomůže, abyste se cítili jako reálný tým podporující jeden druhého... nebudete jen banda náhodných lidí. A umělá inteligence nebude jen o nepřátelích, ale celkově pomůže dokreslovat zážitek,” řekl Faliszek.

Voll se pak v Riot Games starala o věci jako je kognitivní věda, dynamika hráčů, a hlavně o umělou inteligenci. Také se podílela na některých titulech od studia Radial Games. Nejen díky jejímu přínosu si jejich nové studio získalo podporu studia Riot Games, takže není úplně nezávislé. Jsme zvědaví, co si tedy pro hráče připravují, ale nějaké odhalení jen tak nepřijde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama