Steam vyřeší off-topic negativní recenze
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam vyřeší off-topic negativní recenze

Steam vyřeší off-topic negativní recenze

David Plecháček

David Plecháček

18. 3. 2019 15:38 36
Reklama

Chuchel změnil svou barvu a tělo má jak čepičku a naopak! Výsledek? Hromadné stěžování si na Steamu a bombardování negativními recenzemi. Metro Exodus míří na Epic Games Store! Výsledek? Hromadné stěžování si na Steamu a bombardování starších her série negativními recenzemi. Shadow of the Tomb Raider míří do slevy po pár dnech na trhu! Výsledek? Však už ho znáte. V takových případech jsou recenze na Steamu k ničemu. A to se má změnit.

Je něco jiného kritizovat hru „po právu“ nebo tak vyjadřovat svůj názor na hru, pokud se někomu nelíbí. Takové recenze jsou přínosné a koncovému uživateli mohou napovědět, zda jsou kvality hry takové nebo makové. Ale všechny výše zmíněné případy, a že by jejich počet mohl být výrazně bohatší, nesouvisí s kvalitami hry jako takové, ale v drtivé většině s jednáním zástupců vývojářů/vydavatelů a hráči si jejich prostřednictvím laicky řečeno vyřizují účty.

Valve se takové jednání pochopitelně nelíbí, a tak těmto „off-topic“ recenzím vyhlásilo válku. Jak se zdá, všechny takové recenze se do výsledného skóre nebudou počítat. Jak nová funkce funguje? Jakmile tým z Valve zaregistruje náhodný bezprecedentní vzestup negativních recenzí, bude danou situaci vyšetřovat. Jestliže zjistí, že zákazníci negativní recenzi nevytvořili z důvodu nespokojenosti se hrou, nebude tento příspěvek počítat.

Tento popis je samozřejmě zjednodušený, ale není za tím potřeba hledat žádnou vědu. Tým dostane do rukou nový nástroj, který by anomálie v recenzích měl včas rozpoznat a dát skupině čas na nějaký zásah, i kdyby měl spočívat jen v tom, že se nebudou ve výsledku počítat recenze za určité období – protože jak víme, horké hlavy vždy nakonec vychladnou a aktivita utichne stejně rychle, jako vzplane. Neznamená to však, že by si uživatelé tyto názory nemohli přečíst. Administrátoři je nebudou cíleně vymazávat, jenom se nebudou počítat do výsledného hodnocení.

Zůstává jediný otazník: Co Valve považuje za off-topic recenze. Výše uvedené jsou bezesporu správnými příklady, mezi další společnost řadí i přítomnost protipirátské DRM ochrany, případně změny v podmínkách EULA. „O těchto dvou věcech jsme vedli debatu, stejně tak jako o dalších podobných. Prakticky se totiž nejedná o součást zážitku, ale pro některé hráče se jedná o problém,“ stojí v příspěvku na blogu. Ten si v celé jeho délce můžete přečíst zde a dát nám vědět, zda s názory Valve a Steamu souhlasíte, či nikoliv. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama