Co týden dal: Halo na PC a Borderlands 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Halo na PC a Borderlands 3

Co týden dal: Halo na PC a Borderlands 3

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 3. 2019 17:00 2
Reklama

Jaro je za dveřmi a nefalšovaná jarní sezóna může směle začít. Hned z kraje období nám výstava PAX East v americkém Bostonu přinese spoustu výživných novinek, s kůži na trh totiž prý chtějí vyrazit hoši z Gearboxu. A ve svých radovánkách se nebudou omezovat jen na oblíbenou sérii Borderlands. Dalším splněným snem mnohých by mohlo být brzké (znovu)vydání ságy Halo na PC, nebo remaster třetího dílu Assassin’s Creed. Že je to pořádná jízda? Vskutku. Pojďme se na to vrhnout.

AIN’T NO REST FOR THE WICKED

Co týden dal: Halo na PC a Borderlands 3
i Zdroj: Hrej.cz

Máte rádi Borderlands? Nejste sami! Sérii stylových kooperativních stříleček si během let zamiloval téměř každý, nehledě na to, že s “menším” pokračováním po vydání Borderlands 2 kvalita her spíše upadala. Právě velmi povedený druhý díl ale vznikl už v roce 2012, slabší Pre-Sequel pak o dva roky později. Na regulérní třetí díl se tedy napjatě čeká pěknou řádku let. Někteří hráči, fanoušci i publicisté už nad sérií zlomili hůl, Gearbox se ale vrací do hry, prostřednictvím všeříkajícího obrázku láká fanoušky značky do Bostonu, kde se na konci března uskuteční tradiční akce PAX East.

Kromě třetího dílu Borderlands ale společnost chystá minimálně ještě jedno velké odhalení. Podobně jako v případě pokračování oblíbené FPS zatím sdílí jediný obrázek, pohled na zvláštní přístroj ve sci-fi laděné místnosti ale zdaleka není tak konkrétní. Dost možná se může jednat o úplně novou IP, na druhou stranu má Gearbox v repertoáru několik dlouho netknutých sérií, namátkově válečné Brothers in Arms, ujetý Bulletstorm nebo akčněji pojatou větev videoherních Vetřelců.

FINISH THE FIGHT (NA POČÍTAČI)

Co týden dal: Halo na PC a Borderlands 3
i Zdroj: Hrej.cz

Věřte tomu nebo ne, značka Halo stále patří k tomu nejhodnotnějšímu, co herní svět nabízí, a čím se může ohánět Microsoft. Už první dva díly si s menšími časovými odstupy našly z Xboxu cestu i na PC (v případě dvojky jenom na počítače vyzbrojené kontroverzními Windows Vista), tím ale přísun nových Halo na PC nadobro utichl. Nekonečné multiplayerové orgie trojky, ODST, Reach, čtyřky a posledních pátých Guardians si užívali pouze majitelé Xboxu 360, potažmo Xboxu One. S aktualizovanou politikou Microsoftu se však samozřejmě situace razantně mění.

Master Chief Collection, kompaktní balíček prvních čtyř dílů, respektive jejich remasterů, později obohacený o odbočku ODST, vyšel na Xbox One před několika lety a postupně si prošel poměrně obtížným vývojem. Zprvu technicky velmi neodladěný titul naštval spoustu hráčů a až postupem času se stal skutečně lahodnou, tučnou porcí sci-fi střílení. Microsoft se rozhodl nabízet stejné možnosti hráčům na PC, v blízké době by tedy měla Master Chief Collection vyrazit i na obrazovky osobních počítačů. Navíc s vítaným rozšířením v podobě remasteru milovaného prequelu Reach.

VYHLAZUJEME VRÁSKY

Co týden dal: Halo na PC a Borderlands 3
i Zdroj: Hrej.cz

Původně bývalo remasterování doménou začátků klasických, neřkuli legendárních sérií, které už zub času ohlodal skutečně na kost. Postupem času se však obdobné péče dostává stále mladším titulům a už se ani nedivíme, že si tentokrát vzali tvůrci na paškál dva tituly z první půlky této dekády. Ubisoft na remaster Assassin’s Creed 3 láká už celkem dlouho. Úspěšné pokračování kolosální značky hráče poprvé přeneslo mimo starý kontinent, v kůži míšence Connora jsme se zapojili do bojů války za nezávislost a byli jsme svědky rozkvětu assassínské kultury v Americe. Spousta hráčů namlsaných úspěšnou Eziovou trilogií ale začala brblat, “že už to není ono”. Postupné zjednodušování hratelnosti a nabalování nových možností a mechanismů vedlo k velice rozmáchlému, ale nenáročnému zážitku, který některým příznivcům původní městské akce nebyly po chuti. Ať už k nim patříte, nebo jste si naopak výlet za oceán užili, Assassin’s Creed 3 si v novém kabátku užijete na současné generaci konzolí. Včetně Switche!

Pokud je potřeba remasterovat Assassin’s Creed 3 poněkud diskutabilní, v případě Sniper Elite V2 si možná poklepeme na čelo. Stejně starý titul (2012) zestárnul možná ještě méně, respektive jeho následovníci spíše stavěli na jím vybudovaných základech, než aby se vydávali jiným směrem. Studio Rebellion si ale zřejmě myslí opak, navíc jim nelze upřít, že je druhý díl pravděpodobně tím nejlepším ze série a i v dnešní době si novou klientelu najde.

BUDE LÍP

Co týden dal: Halo na PC a Borderlands 3
i Zdroj: Hrej.cz

Epic Games Store svým přístupem k lákání zákazníků rozpoutal pořádnou bouři emocí. Jeho odpůrci mu především vytýkali velmi slabou nabídku vedlejších služeb, ve srovnání s hlavním konkurentem Steamem totiž nenabízí téměř nic. Studio Epic si je toho dobře vědomo a dle svých slov chystá nápravu. Zatím má za sebou základní úpravy stahování her, během roku by pak měly přijít wishlisty, optimalizace patchů, podpora módů, uživatelské recenze nebo achievementy. Je otázkou, zda tím obchod stáhne technický náskok svých soupeřů a postupně upustí od potřeby exkluzivních her.

To však zatím nehrozí, další novinkou, kterou hráči na PC bez launcheru od Epic nespustí, se stal Phoenix Point. Crowdfundingový úspěch Juliana Gollopa, duchovního otce značky X-Com, měl vyjít už v červnu, což také splní. V případě averze k EGS si ale počkáte až do června roku příštího. Stejně jako v kontroverzním případě Metro Exodus ve smlouvě s autory svítí hodnota jednoho exkluzivního roku.

ZASE TY ČTYŘKY

Co týden dal: Halo na PC a Borderlands 3
i Zdroj: Hrej.cz

Po velkém úspěchu s prvním dílem Left 4 Dead se Turtle Rock Studios navázat nepodařilo. V roce 2015 se prezentovali akční survival arénovkou Evolve, u hráčů však rozhodně nezabodovali a dnes už byste nejspíš hledali spolubojovníky marně. Tým samotný se na čas odmlčel, až nyní se vrací s Back 4 Blood, symbolicky pojmenovanou kooperativní zombie akcí. Ve spolupráci s Warner Bros Interactive chtějí vrátit žánr zombies na výsluní.

Kdy se tomu tak stane zatím netušíme.

Naopak téměř jistě víme, že už v příštím týdnu dokončíme naše stěhování a počátkem toho následujícího se snad konečně přihlásíme z nového brlohu. Období transformací se tedy pomalu ale jistě chýlí ke konci, jsme rádi že jste ho věrně strávili po našem boku. Zároveň doufáme, že budete nadále plnit naše jediné přání, totiž: Hrejte s námi!



 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama