Fortnite zařadí hráče na Switchi k mobilům
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fortnite zařadí hráče na Switchi k mobilům

Fortnite zařadí hráče na Switchi k mobilům

David Plecháček

David Plecháček

14. 3. 2019 16:49 2
Reklama

Po Firestormu je tu další battle royale novinka. Tentokrát o hře, která se pro Epic rovná vylosovanému tiketu pro normálního smrtelníka. O Epicu sice v poslední době slýcháme jen v souvislosti s jeho stále ještě novým obchodem, samozřejmě ale společnost pracuje i na zlatém vejci na kterém sedí – musí, vždyť je Fortnite jeho hlavní příjem.

Tentokrát nebude řeč o novinkách a nových režimech, ale o restrukturalizaci. Možná víte, že Fortnite jako jedna z mála her podporuje cross-platformní multiplayer. Jinými slovy, hrajete na PS4, ale můžete se spojit s kamarády na Xboxu One. Do konzolové rodiny se dosud počítalo i Nintendo Switch, Epic ale usoudil, že si hráči užijí Fortnite více, budou-li hrát s lidmi na telefonech.

Včerejší patch novinku uvedl v platnost. Společnost odhaduje, že se zlepší jak zážitek na Nintendu Switch, tak na mobilních platformách. Důvodem mají být především technické obtíže a nutných 30 FPS. Vyšší framerate totiž znamenal vyšší rychlost střelby a tím pádem i vyšší udělené poškození, respektive i naopak. Hráči hrající na hybridní platformě od Nintenda se tak nově s hráči na PS4 a Xboxu One defaultně nespojí, vytvoříte-li ale dobrovolně skupinu s někým z větších konzolových sourozenců, Fortnite vám bránit nebude.

Na druhou stranu, ani propojení hráčů na Switchi a na Androidech a iOS není o moc spravedlivější. Tentokrát ale budou hráči na Switchi ve výhodě.

Hráči na PS4 a Xboxu One musí nově taktéž potvrdit souhlas s cross-platformním hraním. Pokud tak neučiní, budou odkázáni pouze na režimy Creative a Playgrounds.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama