Dwarf Fortress vyjde na Steamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dwarf Fortress vyjde na Steamu

Dwarf Fortress vyjde na Steamu

Martin Nahodil

Martin Nahodil

14. 3. 2019 10:58 2
Reklama

Tarn a Zach Adamsovi už Dwarf Fortress tvoří více než 16 let a za tu dobu se z jejich nezávislého projektu stala neuvěřitelně komplexní záležitost. Za ty roky si získala nespočet fanoušků i přes to, že na první pohled nevypadá zrovna vábně. Vývojáři dnes ale oznámili, že jejich hra vyjde na Steamu s kompletním grafickým rozhraním a podporou modifikací.

Proč zrovna teď chtějí jít s Dwarf Fortress na Steam? “Chceme tímto způsobem oslovit více lidí, rozšířit komunitu a také se se tak dostaneme k většímu množství peněz, které momentálně potřebujeme.” V FAQ k tomuto oznámení je uvedeno, že finance nepotřebují na vývoj, ale na podporu rodiny vývojářů. Sice je už dlouho mohou fanoušci podpořit skrz Patreon, ale tento způsob se jim zdá ještě přínosnější.

Steamová verze by měla vesměs fungovat velmi podobně, jen s tím rozdílem, že nabídne plnohodnotné grafické rozhraní, novou hudbu, automatické updaty a podporu Steam Workshopu. Hráči původní Dwarf Fortress se ale nemusejí bát, že by o něco přišli. Updaty budou simultánně vycházet pro obě verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama