SEGA stahuje Judgment z prodeje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka SEGA stahuje Judgment z prodeje

SEGA stahuje Judgment z prodeje

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 3. 2019 14:34 7
Reklama

Celebrity to nemají lehké. Jedno uklouznutí a z miláčka milionů se může přes noc stát persona non grata, jejíž hudbu odmítají hrát rádia, filmové společnosti přestanou nabízet role a třeba taková Sega raději stáhne hru s inkriminovaným hříšníkem z oběhu.

Ta poslední zmíněná situace nyní postihla herce a dabéra Pierra Takiho, který svůj hlas a podobu propůjčil postavě jménem Kyohei Hamura ve hře Judgment. Taki byl totiž dnes v Tokiu zadržen pro podezření z držení a užívání kokainu, k čemuž se po absolvování testu moči doznal. S ohledem na to, že na drogy pohlíží japonská justice i společnost velmi přísně, rozhodla se Sega pro zásadní kroky.

Těmi má být stažení Judgmentu z obchodů i z digitální distribuce. S ohledem na to, že Takiho postava hraje v příběhu velmi zásadní roli a je i na obalu hry, bude zajímavé sledovat, jak se společnost s tímto problémem vypořádá. Judgment je navíc na trhu už od poloviny prosince, na západě má hra vyjít letos v červnu. Zpráva o stažení hry z prodeje navíc inspirovala množství hráčů k nákupu, dokud to ještě jde, a Judgement dnes v Japonsku v prodejích překonal třeba i předobjednávky Sekira nebo The Division 2.

S Judgmentem ale problémy nekončí, Taki totiž mimo jiné svůj hlas propůjčil japonské verzi sněhuláka Olafa z filmu Ledové království, tutéž postavu dabuje i v Kingdom Hearts 3. S ohledem na nekompromisní přístup Disney v podobných situacích můžeme očekávat, že nějaká ta opatření postihnou i tato díla. Už nyní je ale jasné, že společnost hledá za herce náhradu pro Ledové Království 2.

Judgement je spin-offem série Yakuza, jeho příběh se odehrává ve staré známe čtvrti Kamurocho. V roli soukromého detektiva hráč vyšetřuje sériové vraždy, kromě detektivní práce ale přijde k užitku i soubojový systém, velmi podobný Yakuze 0. Hra je k dispozici na PlayStation 4, na západ se původně chystala 25. června letošního roku. Jak současná situace tento termín ovlivní, bohužel zatím nevíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama