Reynolds mohl být Nathanem Drakeem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Reynolds mohl být Nathanem Drakeem

Reynolds mohl být Nathanem Drakeem

David Plecháček

David Plecháček

13. 3. 2019 11:40 10
Reklama

Herní filmy to mají složité, protože se samozřejmě musí potýkat s látkou, které ne vždy stoprocentně rozumí, nebo musí podchytit to, co se před nimi snažili zachytit jiní. Hned několik scénáristů si vylámalo zuby na filmovém Uncharted, nejinak tomu bylo u Joe Carnahana. V polovině ledna opustil svou pozici a začalo se na novo. Teď se ke své štaci v novém rozhovoru vrací a trochu naznačil, že práce na slavné sérii nebude zřejmě žádný med.

Obecně vzato byl dosud Carnahan asi nejdál, hlavně ale musel svou práci předělávat. Zjednodušeně řečeno se dá říct, že scénárista v prvopočátku psal svůj snímek jako variaci na Indiana Jonese, zkrátka film o hledání pokladů s dospělým hlavním hrdinou. Dlouhou dobu byl v hledáčky Ryan Reynolds, který se herním filmařům zřejmě něčím trefil do vkusu. Než svůj hlas ale propůjčil Pikachuovi, mohl hrát Nathana Drakea.

„Byl to jednoznačně snímek zaměřený na dospělé publikum a myslím, že Ryan Reynold byl ve finále hodně blízko tomu, aby tuto práci vzal.“ Jak se ukázalo, filmem, proč celé námluvy neklaply, byl Deadpool. Jakmile se upsal do role akčního hrdiny, přestalo se o něm jako o Nathanovi přemýšlet. „I má verze filmu začínala několika stranami čtrnáctiletého Nathana, tak jako ve třetím díle. Ale pak se z něj sta Drake, kterého všichni známe,“ řekl Carnahan v rozhovoru pro Discussing Film. Zároveň dodal, že podle svého názoru byl scénář velice zdařilý, bylo v něm napětí, zábava, humor, všechno krásně fungovalo. „Možná, že jeho část teď použijí,“ dodal.

Narážel tak samozřejmě na to, že se vize poněkud změnila. Do hlavní role byl obsazen Tom Holland (na snímku), kterého můžeme znát ze Spider-Man: Homecoming, a posléze se změnila vize celého filmu a opět i scénáristická pozice.

Carnahan ale podle svých slov chtěl zůstat věrný videohrám a chtěl požádat o schválení Amy Hennigová. Právě v tu chvíli zazněla zřejmě nejkontroverznější část rozhovoru. Hennigová totiž Uncharted vytvořila a stála za sérií prakticky až do třetího dílu. Pokračování ale převzal Neil Druckmann, a podle Carnahana si neprávem připisuje veškeré zásluhy. Kulantně řečeno. „Chtěl jsem, aby ze scénáře měla radost Amy, Uncharted je její výtvor. Ne tamtoho – nejsem jeho fanoušek – toho, který si pro sebe připisuje veškeré zásluhy.“ A samozřejmě myslí Druckmanna. „Jo, toho blbečka (redakčně upraveno, pozn. red.). Mám pocit, že v Naughty Dog došlo k takové sabotáži,“ řekl k letité situaci a celkovým poměrům ve studiu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama