Phoenix Point bude rok exkluzivní na Epicu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phoenix Point bude rok exkluzivní na Epicu

Phoenix Point bude rok exkluzivní na Epicu

David Plecháček

David Plecháček

13. 3. 2019 09:59 25
Reklama

Člověk by řekl, že trocha konkurence na poli her nemůže hráčům nijak uškodit, a ono je tomu pro mnohé naopak. Na jedné straně je poměrně rigidní Steam, který i přes veškeré své nedostatky zůstává pro hráče dominantním hráčem na trhu, na straně druhé tu je neustále se vyvíjející Epic Games Store, který i přes sliby a možnosti neustálého rozvoje začíná být pro mnohé spíše trnem v oku. Může za to jeho poměrně agresivní politika zaplacených exkluzivit.

Už od počátku se Epic rozhodl se svou konkurencí bojovat právě takto. Od určité chvíle se ale situace začala lámat. Ukořistil totiž Metro, a to dost nešťastně jen několik dní před vydáním hry. Ukořistil i Ubisoft, a loupí dál. Někteří ale na tyto obchodní praktiky nehodlají přistoupit a Epic Games Store si nainstalovat, poté ale bohužel mají smůlu s další hrou. Na rok se autorům Fortnite upsal Julian Gollop se svým Phoenix Point.

Gollop rozhodně není hráčům neznámou osobou, vždyť stojí za tolik milovanou sérií X-Com. Jakožto duchovní otec série se rozhodl jít s novým projektem na crowdfundigovou platformu Fig, kde slavil úspěch a mnoho hráčů čekalo, až hra konečně vyjde. Vydání jsme sice blíž, letošní červen se neustále blíží, zároveň ale pokud nechce přejít k Epicu nebo si hru zkrátka pořídit skrze tento distribuční kanál, musíte na tahové Phoenix Point čekat taktéž do června, ale roku 2020. Právě tehdy totiž skončí roční exkluzivita.

Autor svůj záměr zveřejnil na oficiálních stránkách hry skrze video, v němž popisuje důvody svého rozhodnutí. „Díky této dohodě budeme moci Phoenix Point podporovat i roky po vydání,“ říká Gollop. Zároveň každý, kdo podpořil až do včerejšího dne novinku skrze Fig, obdrží po dobu jednoho roku všechna DLC zdarma. Jedná se sice o vstřícný krok, ale zřejmě ne každému bude stát za změnu svého postoje. Na stole je tak druhá nabídka. Nejste spokojení? Můžete zažádat o vrácení peněz.

Pokud máte jakékoliv dotazy, můžete využít dnešního AMA na subredditu Phoenix Point od devíti hodin večer. Samozřejmě lze očekávat, že se spousta hráčů bude ptát právě na dohodu s Epicem, nelze ale očekávat, že by byl Gollop nad rámec videa o tolik sdílnější. Nakonec totiž vždy rozhodují peníze, a Epic zkrátka nabízí lepší poměr rozdělení zisků mezi sebou a vývojáři, tak balík peněz za exkluzivitu. A kdo by z vás na takovou nabídku nekývl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama