Halo: MCC míří na PC, přibude i Reach
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Halo: MCC míří na PC, přibude i Reach

Halo: MCC míří na PC, přibude i Reach

David Plecháček

David Plecháček

13. 3. 2019 08:50 1
Reklama

Spekulace se stávají realitou. Microsoft opět posiluje seznam her z programu Play Anywhere a na PC se tak podívá další hra, která má svůj domov na Xboxu. A jedná se o jednu z nejslovutnějších sérií vůbec, o Halo. Jeho Master Chief Collection míří samozřejmě na Windows Store, ale poněkud překvapivě taktéž na Steam.

Novinku Microsoft představil v rámci nového dílů série Inside Xbox. Z celého odhalení navíc vyplývá, že se nejedná o pouhý port, jak by se mohlo nabízet, ale že je Halo speciálně pro tuto platformu upravené a částečně přestavěné. To by mohlo být důvodem, proč vydání remasterované kolekce tak dlouho vývojářům trvalo.

Pokud hovoříme o úpravách, základem je samozřejmě modifikované ovládání na míru postavené pro myš a klávesnici. 343i hráčům umožňují vlastní mapování kláves, které je sice standardem, ale nemuselo by být u podobného portu. Ve srovnání s grafickými možnostmi je to ale vyloženě drobnost. Halo: The Master Chief Collection totiž nabídne i možnosti jako ultrawide rozlišení, různé možnosti nastavení frameratu a i slider field-of-view. Microsoft ne nadarmo říká, že PC verze hry si zasluhuje špičkovou péči.

Celé to má ale drobný háček – kolekce totiž bude vycházet po částech. Jak víme, obsahem jsou čtyři číslované díly a Halo: ODST, z nichž čtyři jsou od Bungie a čtvrtý díl je od současných vývojářů z 343 industries. Každá hra vyjde „separátně“, respektive ve svém datu vydání. Nemusíte se však bát, že byste přišli zkrátka, všechno zlé je k něčemu dobré. Do kolekce totiž přibude i poslední zbývající dílek skládanky: Halo: Reach z roku 2010.

Updatu se dočká samozřejmě i verze pro Xbox One. Reach na Xboxu One X nabídne 60 FPS, 4K a samozřejmě i HDR. Neznáme pouze datum vydání. Microsoft jen potvrdil, že k němu dojde v průběhu letošního roku a Reach bude právě prvním titulem, který na PC z kolekce vyjde. Před několika dny se spekulovalo nad tím, že k vydání celé kolekce dojde během E3, a tak je možné, v Reach vyjde už v červnu. Jediným dílem, který v balíčku nebude, je Halo 5: Guardian - a kdyby to snad někoho napadlo, tak i nové Infinite. Obě hry ale jsou, respektive budou ve službě Xbox Game Pass.

Možná máte radost, jakým směrem se Halo ubírá, raději ještě zbrzděte. Nechceme vaše nadšení příliš krotit, ale vývojáři se před časem nechali slyšet, že by Infinite mohlo přijmout live service model her. To aby těch her jako služeb nebyl na trhu málo. To však zájemce o kolekci nemusí v tuto chvíli trápit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama