Studio MS vzniklo, aby experimentovalo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio MS vzniklo, aby experimentovalo

Studio MS vzniklo, aby experimentovalo

David Plecháček

David Plecháček

12. 3. 2019 15:43 1
Reklama

Dělat si legraci z Xboxu není dávno tak snadné, jak bývalo. Zmizela nevzhledná cihla, výkonu má Xbox One X na rozdávání, a především má bezprecedentní služby v čele se zpětnou kompatibilitou, Game Preview a samozřejmě knihovnou Game Pass. Vedle drobných detailů ale pořád zůstává jeden z největších otazníků – a co hry?

Tuto palčivou otázku měla vyřešit loňská E3. Konference Microsoftu patří poslední roky k těm nejlepším, platí o nich oblíbené rčení „málo řečí, hodně her“, ale jen málokterá z nich je pro konzoli exkluzivní. Microsoft má zkrátka málo studií, a tak nakupoval. Playground Games, Ninja Theory, Undead Labs, Compulsion Games… ale jedno z nově představených studií z nabídky vybočovalo. The Initiative.

The Initiative je totiž nováčkem na trhu, alespoň co se týče jména. O lidech to samozřejmě neplatí. V čele stojí Darrell Gallagher, člověk, který pracoval v Activisionu, Sony, THQ, Rockstaru nebo Crystal Dynamics. Podobně je na tom prakticky celý tým, který sídlí ve videoherní Mekce, v kalifornské Santa Monice.

Jenže se zdá, že The Initiative bude malinko odlišným týmem, nebude z něj Microsoftí Sony Santa Monica, která tvoří hit za hitem. Nebo možná bude, ale nepůjde na to stejnou cestou. Nové video, které The Initiative představuje, totiž hovoří o tom, že tým vznikl za jediným účelem. Experimentovat. V kratičké ukázce hovoří hodně vývojářů, přesto všichni prakticky říkají totéž: „Máme svobodu, chceme posouvat hranice, Microsoft nám věří!“

„Jednou z nejlepších vlastností toho, že jsme start-up pod záštitou Microsoftu, je to, že na sebe můžeme brát risk, můžeme mnohem více riskovat,“ říká jeden z týmu, zatímco další ho doplňuje se slovy, že takovou příležitost dostane velice, velice málo vývojářů. Co unikátního, a především kdy, ze studia vzejde, není samozřejmě zřejmé a je na tyto otázky zatím brzy. Uvidíme ale, o jak nekonvenční hry vlastně půjde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama