Staňte se kapitánem ponorky ve hře Uboat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Staňte se kapitánem ponorky ve hře Uboat

Staňte se kapitánem ponorky ve hře Uboat

David Plecháček

David Plecháček

11. 3. 2019 16:13 4
Reklama

S nostalgií v srdci vzpomínáme na sérii Silent Hunter. Zřejmě to není zrovna typ her, na které by se vzpomínalo ve velkém, ale hráči, kteří trávili na začátku tisíciletí u všech válečných her hodiny svého času, si jistě vzpomenou. Velice často se létalo, velice často se plavilo po moři. A zatímco ve vzduchu se dalo zalétat v několika hrách (myslíme na tebe, Apache!), moře plné ponorek vždy patřilo jediné značce. A i na tu sedá prach.

Na rozdíl od vrtulníků ale má alespoň nějakého pokračovatele. Uboat by totiž rádo zmobilizovalo všechny pamětníky, i přes to, že na to jde trochu jinak. Druhoválečný simulátor vyvíjí studio Deep Water, a jak znalce zřejmě napadlo, celá hra se bude točit okolo nacistických legendárních kolosů. Mělo by se jednat o survival sandbox, v němž kromě ovládání plavidel budeme muset řešit i správu lodního personálu. Ukočírovat německé soldáty bude asi stejná lahůdka, jako vypořádat se s připlouvajícím torpédoborcem.

Bez nadsázky, kromě stavu lodi by měla být v zájmu každého kapitána zdravá, čilá a poslušná posádka. Starat se tak budeme jak o jejich fyzickou kondici, tak i mentální stav, jelikož námořníci budou hladovět, budou z neustálého stresu bez jakékoliv víry, a to se vsaďte, že v takovém stavu bude problém nastavit kurz, natožpak skirmish vyhrát. A od vyčerpaných námořníků je to jen kousek k tomu, aby svou dříve milovanou vlast zradili a začali na vás donášet.

Jak to celé bude fungovat, na to se můžete podívat níže v traileru. Do jisté míry se tak simulátor kříží s něčím, co by se dalo přirovnat k This War of Mine a podobně. Uboat nejdříve zamíří do early access, a to ještě v prvním čtvrtletí tohoto roku. Kdy studio vydá plnou hru, není pro tuto chvíli zřejmé. Už teď nás ale lidé z Deep Water dokázali zaujmout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama