Koukněte se na slibně vypadající Nanotale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Koukněte se na slibně vypadající Nanotale

Koukněte se na slibně vypadající Nanotale

Filip Švácha

Filip Švácha

11. 3. 2019 15:57
Reklama

Slovo je ostřejší než meč. Tak tohle rčení si asi hodně často opakovali autoři nové RPG hry Nanotale. V ní se ocitnete v kůži archivářky Rosalind, jejímž úkolem je zkoumat různé druhy rostlin a kamenů. Na základě toho má zjistit, proč se svět, ve kterém žije, blíží ke svému konci.

Tím největším tahákem titulu je ale herní mechanika, pomocí které budete bojovat proti nepřátelům. Vaší obranou totiž budou pouze slova, která budete muset co nejrychleji napsat, abyste svým protivníkům způsobili nějaké poškození. Dále tuto schopnost využijete i při řešení různých hádanek. V praxi to tedy znamená, že k ovládání nebudete vůbec potřebovat myš, postačí pouze klávesnice.

Studio Fishing Cactus už má na kontě podobou hru Epistory, která využívá stejné mechaniky, jako Nanotale. Ta byla velmi dobře přijata jak mezi kritiky, tak mezi samotnými hráči. Proto lze očekávat, že Nanotale by mohla být skvělým a netradičním zážitkem. Ostatně o tom se budou moci všichni hráči na PC přesvědčit v příští polovině letošního roku, kdy by hra měla na Steamu vyjít. Pokud byste měli zájem vyzkoušet, jak takové psaní ve hře funguje, můžete si Epistory zakoupit přes Steam za příjemných patnáct dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama