Google vyrábí svůj vlastní gamepad
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Google vyrábí svůj vlastní gamepad

Google vyrábí svůj vlastní gamepad

Filip Švácha

Filip Švácha

11. 3. 2019 11:46 2
Reklama

Google poslední dobou vystrkuje růžky a snaží se postupně proniknout do herního odvětví. K tomu by tomuhle gigantovi měla pomoci jeho steamovací služba Project Stream. Dokonce si ji už i vyzkoušeli na Assassin's Creed: Oddysey. Jak se ale podle náznaků zdá, tady s herními plány do budoucna Google nekončí.

Na internetu se objevil patent, který naznačuje, že Google má v plánu vydat vlastní gamepad. Ten nijak výrazně nevybočuje z toho, na co už jsme zvyklí. Má klasicky dvě páčky, d-pad a triggery v zadní části. Podle náčrtu by mělo být dispozici i tlačítko pro spuštění hlasové komunikace. Podle všeho k patentu došlo už minulý rok v říjnu.

Na sociálních sítích ještě došlo ke zveřejnění další obrázků, ale zde je na místě poznamenat, že nelze zcela ověřit jejich pravdivost. Je ale pravda, že vizuálně jsou dost podobné těm ze zveřejněných materiálů. Pochopitelně nyní není možné říci, že takto ovladače budou skutečně vypadat, protože jejich vzhled se může ještě několikrát změnit. Návrhy, které máme k dispozici, jsou pouze prototypy.

Ať už ale nové gamepady od Googlu budou vypadat jakkoliv, možná se o nich něco dozvíme na Game Delevoper's Conference v San Fraciscu. Tam totiž firma slíbila odhalit jejich budoucí plány, ovšem je dost možné, že se budou týkat právě Projectu Stream. Nic ale nelze předvídat, proto ještě vyčkejme a nechme se překvapit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama