GOG oživil původní Diablo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GOG oživil původní Diablo

GOG oživil původní Diablo

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 3. 2019 07:20 7
Reklama

GOG je dnes vnímán jako jeden z mnoha digitálních obchodů. Dají se zde pořídit hry nezatížené protipirátskou ochranou, navíc bez nutnosti instalovat herního klienta. Málokdo si dnes vzpomene na původní vizi obchůdku od CD Projektu. Ta vyplývá už ze samotného názvu. Server Good Old Games totiž původně nabízel možnost zakoupit si starší hry a bez problému je spustit na moderních systémech. Na své kořeny CD Projekt nezapomíná. Hráčům totiž nyní přináší kultovní Diablo.

RPG klasiku z produkce Blizzard Entertainment lze tedy historicky poprvé pořídit digitálně. Fanoušci si mohou hru vychutnat hned ve dvou variantách. Jednak v originální nepozměněné podobě, tedy v SVGA grafice a ve dvaceti snímcích za sekundu. Tato verze si také zachovává možnost využití původního klienta Battle.net.

Druhá verze je lehce upravená. Zaručuje kompatibilitu s Windows 10, obsahuje podporu vyšších rozlišení a jsou v ní opraveny menší chyby. Nelze už využít Battle.net, stále je však možné pustit se do multiplayeru přes LAN a P2P. A kolik výlet do roku 1996 stojí? První Diablo lze pořídit za 8.89 EUR.

Novinka jistě udělá radost celé řadě pamětníků. Nadšený je také viceprezident Blizzardu Rob Bridenbecker. „Štvalo nás, že tyto ikonické hry nejsou dnes hráčům dostupné, takže jsme šťastní, že můžeme spolupracovat s partou v GOG.com, abychom situaci napravili,” prohlásil Bridenbecker, přičemž naznačil, že Diablo je první vlaštovkou. „Na tento moment jsme dlouho čekali, doufáme, že budou hráči nadšeni z možnosti vrátit se k našim klasikám.”

Spolupráce s GOG.com evidentně pokračuje. Už nyní je oznámen další titul, který bude po letech oprášen. Fanoušci se brzy dočkají hry Warcraft: Orcs & Humans z roku 1994, první strategie ze světa Warcraftu.

Diablo lze pořídit přímo na stránkách GOG.com. Vyzkoušíte si RPG klasiku, nebo počkáte na Warcraft? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama