Funkce Remote Play dostupná na iOSu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Funkce Remote Play dostupná na iOSu

Funkce Remote Play dostupná na iOSu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 3. 2019 11:40 14
Reklama

Majitelé konzolí od Sony jistě dobře znají funkci Remote Play. V podstatě jde o možnost streamovat hry ze systému PlayStation 4 do jiného zařízení. Obraz lze přenést do notebooku či stolního počítače, případně na jinou televizi přes zařízení PlayStation TV. Přes domácí Wi-Fi síť lze streamovat také do handheldu PS Vita. Sony nyní rozšiřuje tuto funkci na zařízení se systémem iOS.

Jde asi o největší novinku, kterou přinesl poslední systémový update s číslovkou 6.50. Funkce Remote Play je připravena na iPhone, iPad a iPod Touch. Podmínkou je operační systém verze 12.1 a vyšší. Ke zprovoznění této funkcionality stačí stáhnout příslušnou aplikaci z App Storu.

DualShock Apple bohužel nepodporuje. Hry se ovládají na dotykové obrazovce zařízení, kde se zobrazí příslušná tlačítka. Na Bloodborne to tím pádem asi zrovna nebude, pro Remote Play se hodí jiné tituly. Co třeba Persona 5?

Zařízení od Applu nejsou první mobilní platformou, kde se Remote Play objevila. Sony tuto funkcionalitu provozuje také na Androidu, ale pouze na smartphonech řady Xperia. Zda se v budoucnu chystá zpřístupnit službu také na jiných telefonech, se v tuto chvíli neví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama