Vivendi už nevlastní žádné akcie Ubisoftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vivendi už nevlastní žádné akcie Ubisoftu

Vivendi už nevlastní žádné akcie Ubisoftu

Filip Švácha

Filip Švácha

6. 3. 2019 16:00 16
Reklama

Dlouho trvající spor mezi Ubisoftem a mediálním gigantem Vivendi je nyní už zcela u konce. Vivendi se sice už minulý rok zavázalo k tomu, že se vzdá všech akcií, které v Ubisoftu má, avšak až teď k tomu skutečně došlo. Pro spoustu lidí se to může zdát neuvěřitelné, ale tento významný hráč na trhu už nemá s Vivendi nic společného.

„Viviendi už nadále není spoluvlastníkem Ubisoftu a budeme si stát za tím, že po dobu pěti let nenakoupíme žádné jeho akcie,“ prohlásilo vedení tohoto mediálního obra. I když to tenkrát vypadalo, že se, i přes protesty od spoluvlastníka Yvese Guillemota, jeho rodiny a spousty zaměstnanců společnosti, Vivendi postupně celé firmy zmocní, nakonec došlo k dohodě. V rámci ní Ubisoft utratil dvě miliardy dolarů, aby akcie nakoupil pro sebe.

Částečně tomu pomohla i Guillemotova dohoda s čínskou společností Tencent, která díky tomu získala podíl ve firmě, ovšem pouze za předpokladu, že nebude žádným způsobem zasahovat do chodu Ubisoftu. To byl ostatně také hlavní důvod, proč se vůbec tato francouzská společnost snažila ze spárů Vivendi vymanit.

Pro tohoto mediálního hegemona to ale není v herním průmyslu konec, protože od roku 2016 vlastní vydavatele mobilních her Gameloft a nijak se netají tím, že v tomto směru chce posílit svoji pozici na trhu. Aby se náhodou nestalo, že se za pět let opět pokusí získat podíl v Ubisoftu. To už je ale hudba velmi vzdálené budoucnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama